duminică, august 14, 2022

Un stil de viață sănătos include 3 elemente esențiale: alimentația, mișcarea și odihna. Toate cele 3 mențin sănătatea organismului și, de asemenea, o greutate corporală optimă. Deși poate fi dificil să avem o rutină echilibrată, este importat să faci exercițiile fizice potrivite pentru a avea rezultate cât mai bune. Iată ce exerciții fizice trebuie să faci pentru o siluetă perfectă.

Te-ar mai interesa: 4 motive care te împing la DIVORȚ: Nivelul scăzut ...

În mod ideal, un stil de viață sănătos trebuie ajustat în funcție de nevoile individuale ale organismului tău, cu ajutorul unui specialist. Alimentația și sportul sunt esențiale pentru bunăstarea corpului, atât la interior, cât și și exterior.

Ce exerciții fizice sunt recomandate?

Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, dezvăluie cum ar trebui să se desfășăoare o rutină perfectă și, de asemenea, care sunt primii pași pentru a o începe.

„Într-o lume ideală aș spune că e necesar să avem o consultație cu un specialist în antrenament care să ne facă o evaluare posturală și să ne traseze o strategie de antrenament, împreună cu un set minimal de reguli de antrenament pentru a executa exercițiile corect.

Te-ar mai interesa: Florin Salam, reacție acidă în miez de noapte: Lăs...

Această etapă nu ar trebui să însemne mai mult de 3 ore de personal training și la finalul ei ar trebui să știm să executăm corect mișcările de bază (genuflexiuni, fandări, abdomene etc.) și să avem o bună înțelegere despre cum știm că lucrăm corect pe aparatele din săli (ținem abdomenul încordat, nu stăm cocoșați pe aparate din dorința de a folosi greutăți mai mari, stabilizăm corect spatele și executăm mișcările complet, într-un ritm constant).

Te-ar mai interesa: Beneficiile foliei de aluminiu pentru sănătate. Li...

Tot după această etapă ar trebui să avem și o strategie de antrenament pentru următoarele 6 săptămâni, pe care să o urmăm pe cont propriu. Ideal este să apelăm la un mix de antrenamente, pentru că nevoie corpului nostru sunt diferite și trebuie să ne asigurăm că avem în antrenament exerciții cu greutăți pentru îmbunătățirea masei musculare, exerciții aerobice pentru sănătatea sistemului cardiovascuar și exerciții de mobilitate și flexibilitate pentru echilibrarea posturala a corpului nostru.

Te-ar mai interesa: Rugăciune specială către Sfânta Maria. Ce se întâm...

Iar pentru relaxare și mindfulness putem face yoga ori exerciții de respirație acasă sau în parc sau putem alerga în aer liber, în natură.

Nu trebuie să vă fie frică să faceți mișcare, alegeți ce stil de antrenament vi se potrivește și luați-o treptat”, recomandă Cori Grămescu, pe Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private