duminică, noiembrie 28, 2021

Un stil de viață sănătos și echilibrat depinde de 3 elemente esențiale: alimentația, odihna și mișcarea. Acestea au rolul de a menține sănătatea generală a organismului și rezistența la agenții patogeni.

Te-ar mai interesa: Medic infecționist: doar așa ne putem proteja de n...

Iată care sunt principiile unui astfel de stil de viață și de ce nu trebuie confundat cu un program de pierdere în greutate.

Adesea, persoanele care îți doresc să piardă în greutate adoptă un stil de viață mai sănătos și o dietă potrivită. Deși un stil de viață sănătos este esențial pentru bunăstarea organismului, acesta nu trebuie confundat cu o dietă pentru slăbit.

Un stil de viață sănătos și echilibrat necesită răbdare și timp

Cori Grămescu, nutriționist și expert în fitness explică ce înseamnă cu adevărat un stil de viață sănătos și, de asemenea, ce trebuie să evităm.

„Un stil

Te-ar mai interesa: Predicțiile medicilor: „Ce este mai greu abia vine...

de viață sănătos înseamnă constanță în timp, armonie, mișcare, mâncare în general sănătoasă cu mici ”tratații” sau pofte mai puțin sănătoase – o înghețată, o pizza. Toate acestea, per total, dacă stăm să ne gândim în ansamblu la mesele noastre, mâncarea noastră este deopotrivă sănătoasă și satisfăcătoare. Dacă o sa vă restricționați masiv, nu o să ajungeți nicăieri. O să ajungeți să vă frustrați și să renunțați rapid.

Un indicator foarte prețios al unui stil de viață sănătos este menținerea în timp a greutății. Dacă voi fluctuați de fiecare dată: +5kg, -5kg, +7kg, -7kg și așa mai departe, trebuie

Te-ar mai interesa: Anunțul lansat de Pfizer: „Noile vaccinuri „gata î...

să înțelegeți că, din păcate, nu sunteți sănătoși și nu vă face bine. Cu cât ne menținem mai constantă greutatea în timp, cu atât parametrii noștri hormonali și parametrii de lifestyle sunt mai constanți. Așadar, evitați să țineți cure drastice de slăbire!

Dacă vă înfometați, ceea ce pierdeți este în mod special apă,conținut intestinal, glicogen și cantitatea de grăsime pe care o pierdeți nu variază foarte mult pentru că există totuși o limită a modului în care corpul nostru poate să slăbească. Atunci când avem o alimentație echilibrată și facem sport cel puțin de 3 ori pe săptămână este

Te-ar mai interesa: Situația românilor blocați în Africa din cauza var...

imposibil să nu ne atingem obiectivele, însă focusul ar trebui să fie pe proces în sine, nu pe numărul de kilograme de la final”, explică nutriționistul pe Facebook.

Te-ar mai interesa: Măsurile de urgență anunțate de Guvern cu privire ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri