Sari la conținut

Ce facem în caz de gripă sau infecție virală. Prevenirea infectării cu coronavirus

În cazuri de gripă clasică sau infecție cu coronavirus, persoanele trebuie să se adreseze cadrelor medicale.

Infecția cu coronavirus poate provoca simptome ușoare, scurgeri nazale, dureri în gât, tuse și febră sau se poate manifesta mai sever. De asemenea, poate duce la pneumonie sau dificultăți de respirație.

Raed Arafat, a precizat că persoanele infectate cu coronavirus nu trebuie să se trateze singure și să nu ia antibiotice fără recomandarea doctorilor.

De asemenea, nu se recomandă medicamente antivirale pentru tratarea noului virus, iar tratamentul pentru infecția cu acest virus poate include Analgezice (pentru calmarea eventualelor dureri)

– Antitermice (pentru febră)

– Multe lichide

– Odihnă

Prevenirea infectării cu coronavirus

O listă cu măsurile personale pe care românii le pot lua a fost publicată de Ministerul Sănătății

1.Spălați-vă mâinile de multe ori;

2.Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;

3.Nu vă atingeți ochii , nasul și gura cu mâinile;

4.Acoperiți-vă gura și nasul daca stranutați sau tușiți;

5.Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât în cazul în care vă prescrie medicul;

6.Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;

7.Utilizați masca de protecție doar în cazul în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;

8.Produsele ”MADE în CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;

9.Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantină din Europa de cel puțin 14 zile;

Coronavirusul provine din grupul de agenți patogeni care pot provoca o serie de simptome precum tuse, dureri în gât, febră,secreții nazale. Virusul se transmite, de regulă, prin contact direct cu o persoană infectată.

Alături de noul virus, abia descoperit, există 7 coronavirusuri care pot infecta oamenii. Cele mai cunoscute sunt SARS și MERS.

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel