joi, august 18, 2022

Procesul de pierdere în greutate este, adesea, complicat. Multe persoane încalcă anumite reguli de dietă și ajung să consume mai multe alimente decât planul stabilit le permite. Ce faci după ce ai mâncat în exces atunci când ții o dietă?

Deși urmezi o dietă pentru slăbit și faci sport, uneori, ai putea să încalci regulile stabilite. În aceste circumstanțe, majoritatea persoanelor se simt vinovate, însă nutriționiștii și experții în fitness asigură că acest pas înapoi nu determină tot parcursul procesului tău de slăbire.

Te-ar mai interesa: Bolile reumatice, în creștere alarmantă la tineri ...

Iată cum să gestionezi abaterile de la diete și cum îți echilibrezi din nou organismul.

Ce faci după ce ai mâncat în exces?

Cori Grămescu, expert în nutriție și boli metabolice, explică ce trebuie să faci pentru a continua dieta, indiferent de micile distrageri periodice.

„Înainte să începi să te simți nasol sau să iei laxative sau să îți juri că nu mai mănânci niciodată, nimic, doar pentru că ai mâncat mai multe prăjituri decât știi tu că e ok să mănânci, citește mai jos 👇

Niciodată, dar niciodată nu te cântărești imediat după ce ai mâncat anapoda. Pentru că apare retenția de apă, balonarea și inflamația la schimbarea de regim și cântarul arată mai mult decât e în realitate și oricum te va demoraliza. Strategia este să revii la a mânca echilibrat și să o faci fără remușcări și fără păreri de rău suplimentare.

Te-ar mai interesa: Secretele tenului perfect după 50 de ani: cum ne î...

Renunță la mentalitatea „totul sau nimic”. Dacă te raportezi la o săptămână, 3 zile de mâncat nasol par nasoale. Dar dacă evaluezi comportamentul tău în contextul unei luni s-ar putea să nu iasă așa rău. 10- 15-20% din caloriile dintr-o lună pot proveni din junk food / dulce/ mâncăruri nepotrivite în dieta fară niciun fel de problemă pe termen lung.
Presupunând că dietele de slăbire ar trebui să aibă în jur de 1600 de kcal și faceți 3-5 ore de sport pe săptămână cu o oră de activitate fizica non-fitness pe zi, poți mânca până la 7200 de kcal pe lună din alimente care chiar îți plac și tot o să slăbești ceva-ceva.

Te-ar mai interesa: Evită acest tip de masline! Sunt încărcate de adit...

Este un un proces. Dieta, mâncarea sănătoasă, liniștea sufletească, cariera implinitoare, construirea unor obiceiuri sănătoase sunt toate procese îndelungate, bazate pe eșecuri repetate. Adulții învață doar din greșeli, pe care le repetăm de câte ori avem nevoie pentru a ne construi un mecanism propriu de răspuns care se potrivește cu obiectivele noastre pe termen lung și încearcă să nu le supere prea rău pe alea pe termen scurt.

Te-ar mai interesa: Trei zodii care au noroc cu carul. Te afli printre...

Enjoy, relax și next time sper să alegi porcarioare absolut delicioase, care chiar îți plac, măcar să merite naibii experiența, că oricum se va întâmpla din nou și nu e nicio tragedie.

După ce revii la mâncat ok, bea muuultă apă, mâncă mai multe proteine slabe (știu că e contraintuitiv, dar vă ajută să scăpați de retenția de apă), fă un masaj și mergi la ore de cardio moderate. Nu o să „arzi” ceea ce ai mâncat în plus, dar sportul moderat te ajută să te simți bine, reglează digestia”, recomandă Cori Grămescu pe o rețea de socializare.

Te-ar mai interesa: Sfatul zilei de 18 august: Nativii Balanță trebuie...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private