duminică, august 1, 2021

Pentru al patrulea an consecutiv, dieta mediteraneană s-a clasat pe primul loc în topul celor mai bune diete, conform listei anuale a U.S. News & World Report, potrivit NBC News.

Dieta DASH și dietele flexitare s-au

clasat pe locul doi în dietele globale; prima se concentrează pe scăderea tensiunii arteriale, iar cea din urmă este o dietă vegetariană modificată. Experții spun că astfel de clasamente nu sunt surprinzătoare, întrucât toate cele trei diete au similarități: sunt ușor de urmat și se concentrează asupra alimentelor pe care oamenii le pot include, nu exclude.

“Este mai mult decât o dietă, este un stil de viață”, a declarat un dietetician înregistrat în Atlanta, Rahaf Al Bochi, care predă clienților săi dieta mediteraneană, într-un interviu anterior CNN.

„De asemenea,

încurajează să mănânci cu prietenii și familia, să socializezi în timpul meselor, să mănânci cu atenție alimentele preferate, precum și să faci mișcare și exerciții fizice pentru un stil de viață sănătos complet.”

Iată care sunt dietele de top din 2021, potrivit panoului US News & World Report, format din experți în sănătate recunoscuți la nivel internațional:

  • dieta mediteraneana
  • Dieta flexitară și dieta DASH
  • WW – Dieta Weight Watchers (Îngerul păzitor al greutăţii)
  • Dieta MIND, dieta Mayo Clinic, dieta TLC
  • Dieta Ornish, dieta vegetariana, dieta nordica

Dieta

mediteraneana este formata din alimentele pe care oamenii le consumau, in mod traditional, in tari precum Italia si Grecia in anii 1960. In urma cercetarilor s-a observat ca aceste persoane erau exceptional de sanatoase in comparatie cu americanii, de exemplu. In plus, tot datorita alimentatiei, acesti oameni aveau un risc scazut de a dezvolta mai multe boli cauzate de stilul de viata.

Beneficiile dietei mediteranene

Alimentatia influenteaza multe aspecte ale starii de sanatate, printre care si sanatatea creierului. De aceea, o dieta sanatoasa poate imbunatati capacitatea de gandire,

memorare si procesare a informatiilor pe masura ce inaintam in varsta. Specialistii au dovedit ca dieta mediteraneana si dieta DASH stimuleaza sanatatea creierului si imbunatatesc sanatatea inimii.

Potrivit mai multor cercetari recente, dieta mediteraneana poate sustine procesul de slabire si poate ajuta la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale, a atacurilor de cord, a diabetului de tip 2 si a mortii premature.

Ultimele stiri

Parteneri