duminică, octombrie 2, 2022

Sunteți pe fugă? Cadourile, mesele de sărbători și vizitele pe care trebuie să le faceți în această perioadă vă consumă timp prețios? Atunci veți fi tentate să lăsați pe ultima sută de metri ritualul de înfrumusețare și revigorare a tenului. În aceste condiții, specialiștii dermatologi vă avertizează asupra unor posibile riscuri la care vă expuneți dacă vreți să faci totul în zilele de sărbătoare.

Te-ar mai interesa: Cafeaua îți poate arăta cum va fi vremea. Incredib...

“În primul rând, nu lăsați pe ultima clipă tratamentele de înfrumusețare, multe dintre ele înseamnă injectări, tratamente laser, peelingul fetei si necesită timp de vindecare. Dacă umflăturile se remit în 1-2 zile, vânătăile trec in 7-10 zile”, declară medicul dermatolog de top Mihaela Leventer, unul dintre pionierii terapiilor laser pentru ten din România.

În plus, medicii spun că este bine să evitați terapiile cosmetice chiar în zilele cu evenimente speciale, cum sunt petrecerile de Revelion, pentru că riscați iritarea tenului.

“Nu faceți gomaj cu zaț de cafea, mălai, tărâţe pentru că veți irita nepermis fața. Evitați aplicarea de măști din fructe pentru că exfoliază pielea. În schimb, folosiți o baza de machiaj hidratantă peste care puteți utiliza un fond de ten potrivit cu culoarea pielii. Un machiaj profesionist este întotdeauna magic”, este de părere coordonatoarea centrului “Dr Leventer Centre”.

Te-ar mai interesa: Cum afectează sărutul sănătatea: Efecte mai mari l...

În cazul în care pielea se confruntă cu fenomene de roșeață su cuperoză, există remedii, iar cele mai bune sunt cele recomandate de către dermatolog.

“Puteți reduce înroșirea fetei și cuperoza cu geluri pe bază de arnică sau cu cremă vasoconstrictoare. De asemenea, picăturile de ochi antiînroșire limpezesc privirea”, vă sfătuiește dermatologul Mihaela Leventer.

Un alt sfat important al specialiștilor în terapii faciale: evitați să dormiți cu machiajul pe față. Demachierea este vitală și nu trebuie ratată niciodată. Asta pentru a evita încărcarea tenului și afectarea sa pe termen lung. În plus, hidratarea este obligatorie în această perioadă când tenul este expus frigului, vântului și căldurii din interior, fenomene care îl pot usca excesiv. Un alt sfat important este să aveți grijă ca din meniul zilnic să nu vă lipsească legumele și fructele proaspete – se recomandă curele cu citrice, adevărate infuzii de vitamina C, extrem de prețioasă pentru sănătatea și frumusețea pielii.

Te-ar mai interesa: Unitate medicală închisă din lipsă de curent. Comu...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private