Categories: Stil de viaţă

Ce gustare să iei între mese ca să îți subțiezi talia și coapsele?

Înfometarea nu este niciodată o metodă eficientă să dai jos kilogramele în plus. Pe lângă cele trei mese zilnice, este recomadat să mănânci și un pumn de migdale (42 grame). Pe lângă faptul că sunt ”prietene” cu silueta, migdalele combat și colesterolul, cel mai mare dușman al inimii.

Experții de la Universitatea Pennsylvania au analizat dieta a 52 de adulți supraponderali, mai mult de 12 săptămâni.

Consumul a 42 grame de migdale zilnic, le-a redus participanților circumferința taliei și a topit grăsimea de pe picioare. În plus, au scăzut nivelul colesterolului rău și riscul bolilor de inimă.

Studiul a fost publicat în revista American Heart Association.

Dr Claire Berryman, coordonatorul studiului a spus: ‘Cercetarea noastră a arătat că migdalele combat cei mai importanți factori de risc ai bolilor de inimă-colesterolul și grăsimea abdominală care este adesea asociată cu sindromul metabolic, o combinație de afecțiuni precum diabetul, obezitatea și hipertensiunea arterială.

Atunci când cumperi migdale şi pe pachet scrie că au fost „coapte“, trebuie să iei în considerare faptul că poate au fost coapte în grăsimi nesănătoase şi la temperaturi înalte care distrug beneficiile fructului. Trebuie căutate cele crude sau uscate, acelea sunt cele mai sănătoase.

Ne feresc de infecţii și sunt bune pentru creier

Specialiştii de la Institutul de Cercetare a Alimentelor „Norwich”, din Marea Britanie, au demonstrat că putem să ne ferim de infecţiile virale, inclusiv de răceală şi de gripă, consumând zilnic migdale. Aceştia au constatat că substanţele conţinute de pieliţa migdalelor stimulează sistemul imunitar. Mai exact, acestea îmbunătăţesc capacitatea celulelor albe de a detecta virusurile şi cresc capacitatea mecanismelor de apărare de a împiedica virusurile să se multiplice.

 Migdalele au un conţinut ridicat de acizi graşi esenţiali Omega 6 şi de fosfor, aceşti nutrienţi fiind esenţiali pentru dezvoltarea şi pentru funcţionarea creierului. Astfel, ele stimulează celulele cerebrale, fiind recomandat să fie incluse în alimentaţia copiilor. De altfel, este bine ca şi femeile însărcinate să consume zilnic migdale, datorită conţinutului de acid folic, ce s-a dovedit a fi un nutrient important pentru a preveni naşterea prematură sau afecţiunile congenitale la făt.

Recent Posts

Horoscopul săptămânii 29 aprilie-5 mai 2024. Provocări şi schimbări

Provocările vor fi la ordinea zilei pentru cele mai multe dintre zodii, în contextul în…

o oră ago

Alertă în hipermarketuri: conservele care provoacă infertilitate!

Supa, peștele, roșiile sau laptele de cocos din conserve vă pot salva atunci când vă…

2 ore ago

Florin Piersic, operat de urgență! Ce a păţit actorul după un spectacol

Îndrăgitul actor Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce a susținut un spectacol…

2 ore ago

Senatul a adoptat proiectul de aprobare a OUG privind excepţiile de la „taxa pe boală”

Senatul a adoptat proiectul pentru aprobarea OUG 34/2024 care prevede scutirea de la plata contribuţiilor…

3 ore ago

Miracolul care i-a salvat viaţa unui ambulanţier, după un AVC făcut în timpul unei misiuni de salvare

Un bărbat, şofer pe ambulanţă, a suferit un atac cerebral în timp ce se îndrepta…

3 ore ago

Informaţii medicale în sistem digitalizat despre Spitalul Judeţean Bistrița

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany, a prezentat luni o aplicaţie pentru…

4 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Boala somnului