Sari la conținut

Ce înseamnă cu adevărat să ai ochii roșii în fotografii. Ce spune acest efect despre starea ta de sănătate 

ochi rosii in poze
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ce inseamna de fapt efectul de ochi rosii in poze

Ochii roșii care apar în fotografii ți-ar putea distruge amintirile din copilărie. Dar ceea ce nu știai este că, de fapt, s-ar putea să fie un semn bun privind sănănătatea ta.

Potrivit experților, dacă nu aveți ochii roșii în fotografii ar putea fi semnul unei afecțiuni grave.

Indiferent de iluminarea din cameră sau de momentul în care clipiți, tot poate arăta că aveți ochii roși. Potrivit experților, este de fapt un lucru bun. Asta pentru că camerele foto ar putea determina ce se întâmplă în spatele ochilor tăi.

Surprinzător! De ce apare efectul de ochi roșii în poze

Blițul îți luminează interiorul ochilor și oferă o privire asupra vaselor de sânge roșii. Potrivit American Academy of Ophthalmology, „un reflex roșu apare atunci când blițul unei camere luminează retina bogată în sânge”. 

„Dacă ochii se uită direct la obiectivul camerei și culoarea reflexului ambilor ochi este roșie, acesta este de obicei un semn bun că retinele ambilor ochi sunt neobstrucționate și sănătoase”.

Dar unii oameni s-ar fi uitat prin fotografiile lor și ar fi observat că pupilele lor nu au fost afectate de lumina blițului. Cu toate acestea, lipsa ochilor roșii ar putea fi, de asemenea, un semn de avertizare că ceva nu este în regulă.

Ce spune acest efect despre starea ta de sănătate

Există câteva afecțiuni comune care pot fi detectate în acest fel, cum ar fi strabismul, ceea ce înseamnă că ochii unei persoane sunt îndreptate în direcții diferite. Această afecțiune este de obicei o problemă minoră întâlnită în mod regulat la copiii mici, care poate fi corectată și ar putea explica de ce doar un ochi este roșu.

Dar se crede că acesta ar putea fi, de asemenea, un simptom al unui tip rar de cancer infantil cunoscut sub numele de retinoblastom, care a fost detectat de părinții care au observat ochii copiilor lor în fotografiile flash.

Afectează partea din spate a ochiului, retina, care trimite semnale creierului pentru a vă ajuta să vedeți și poate pune viața în pericol. Ar putea părea ca o reflexie albă, galbenă sau neagră pe pupile.

Dacă observați o strălucire albă sau gălbuie, cunoscută sub numele de leucocorie, aceasta ar putea indica că cineva suferă de afecțiunea oculară nedureroasă și lent progresivă, boala Coats.

NHS afirmă că aceasta este o „anomalie a vaselor de sânge din spatele ochiului”, cunoscută și sub numele de retină. De obicei, afectează un ochi, dar poate duce la pierderea permanentă a vederii dacă este lăsată nediagnosticată.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel