Sari la conținut

Ce înseamnă dacă visezi că ai murit sau că îți cad dinții? Un psihoterapeut ne învață cum să interpretăm corect visele

Ai avut vreodată un vis din care te-ai trezit și te-ai întrebat ce a vrut să însemne? Interpretarea viselor a reprezentat obiectul de bază al practicilor lui Carl Jung. Psihoterapeutul a analizat peste 2000 de vise pentru a le găsi semnificația în psihologia persoanelor care visează acest lucru. Interpretarea viselor nu se bazează doar pe mitologie: „dacă visezi purici înseamnă că o să primești bani” , ci visele ne fac atenți la anumite procese care se întâmplă în subconștientul nostru.

Carder Stout, un psihoterapeut care l-a studiat pe Carl Jung ne spune cum să interpretăm 10 cele mai frecvente vise

1. Visezi că ești gravidă

„Înăuntrul tău poate fi un nou fel de energie, renaști sau ești într-o schimbare. În orice caz, trebuie să îți acorzi puțin timp să te analizezi și să descoperi ce fel de persoană vrei să fii”

2. Visezi fostul/fosta partener/ă

„Dacă ai avut o relație cu cineva și s-a terminat, trebuie să îți pui următoarele întrebări : ce a înseamnt persoana respectivă pentru mine? cum îl văd eu? Carden Stout spune că noi visăm acele părți din noi pe care le vedem în persoana cu care avem o relație. ”

3.Îți cad dinții

Dinții ne cresc când suntem copii, apoi măselele de minte trebuiesc îndepărtate. Căderea dinților din vis reprezintă o etapă de tranziție în viață. Poate te transformi din copil în adolescent sau din adolescent în adult tânăr.”

4. Visezi că mori

„Moartea este privită în vis ca ceva care moare : poate că lași o parte din tine în trecut și te schimbi, poate că lași ceva în urmă: te muți, schimbi jobul sau știi că relația nu mai merge bine și începi procesul de plângere.”

5. Ai același vis de fiecare dată

„Visele recurente reprezintă o traumă care s-a impregnat în subconștient. Trebuie să îți dai timp să te redescoperi și să fii sincer/ă despre ce te rănește cu adevărat.”

6. Ai o aventură

„Îți înșeli partenerul/partenera, deși nu este un vis care să te alarmeze, este vorba de tine. Tu te înșeli pe tine. Trebuie să fii sincer și deschis cu tine și să încetezi să te dezamăgești.”

7. Visezi că faci sex

„Sunt niște emoții care trebuie eliberate. Încearcă să meditezi puțin ca să te gândești unde ești tu acum”

8. Vise despre școală sau job

„Pleci nepregătit la muncă sau pici un examen. Asta spune foarte multe despre insecuritățile tale. Ești nesigur și trebuie să ai mai multă încredere în tine.”

9. Dacă visezi că zbori

„Asta este partea copilului din tine. Poate că ești prea stresat cu munca, deadline-urile și îți neglijezi partea copilului din tine care vrea doar să mânânce o înghețată și să se plimbe prin parc”

10. Dacă visezi mâncare

„Mânânci prea mult în vis, înseamnă că ai probleme cu munca, muncești mult prea mult și nu mai ai timp de nimic. Dacă mânânci puțin gândește-te care parte din tine nu primește suficientă energie și ce să faci ca să fii fericit”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel