marți, iunie 15, 2021

Recomandarile Andreei Raicu pentru o viata mai fericita. Care sunt elementele cheie. Ce inseamna sa fii fericit?

In termeni cat se poate de simpli, fericirea e o stare obisnuita de multumire, recunostinta, speranta,

bucurie si energie. Sa fii fericit nu inseamna ca n-ai niciodata o experienta negativa sau ca nu te simti niciodata deprimat. Inseamna ca, la modul general, perspectiva ta asupra vietii este una pozitiva si orice problema e vazuta ca fiind temporara.

”Dupa cum spune si titlul acestui articol, sunt 5 elemente cheie care m-au catapultat intr-o viata plina de fericire, speranta si visuri implinite. Cel putin asa a fost experienta mea”, mărturiseste life coach-ul Andreea Raicu.

Iata care sunt elementele cheie care te pot ajuta sa fii mai fericit

Recunostinta

Cultivarea recunostintei

iti va influenta viata in mod esential. Ti-o va schimba in bine, la propriu. Cand esti recunoscator, esti constient ca sunt multe lucruri bune in aceasta lume si ca pe multe dintre ele le primesti si tu sau ca multe dintre ele ti se intampla si tie.

Poti fi recunoscator pentru orice: pentru viata ta, pentru pranzul delicios pe care l-ai savurat mai devreme – nu exista limite. Recunostinta te va ajuta sa ai mai multa compasiune pentru cei din jur, iar atunci cand dai mai departe din lucrurile bune pe care le ai, atunci cand ai oportunitatea, acest lucru ii va inspira si pe ceilalti sa-ti

urmeze exemplul. Poti schimba lumea in acest mod, dar si modul cum iti privesti propria viata.

Activitatea fizica

S-ar putea sa te surprinda ca am pus sportul pe lista. E usor si la indemana sa ne concentram pe aspectele psihologice (si chiar spirituale) ale unei vieti fericite, dar nu putem renega conexiunea minte-corp, care este atat de puternica. Probabil ca stii deja multiplele beneficii fizice ale sportului, dar esti constienta si de cele mentale?

Sportul stimuleaza eliberarea de compusi chimici in creier care te fac sa te simti mai fericit, mai putin anxios, mai relaxat. Unele

studii au aratat ca sportul poate chiar sa trateze cazurile usoare pana la moderate de depresie, ajutand in acelasi timp si memoria. Mintea si corpul tau sunt in stransa legatura unul cu celalalt si ce-l afecteaza pe unul il va afecta si pe celalalt. Un corp sanatos inseamna o mai buna sanatate mentala.

CITESTE CONTINUAREA…

Ultimele stiri

Parteneri