Sari la conținut

Ce îți poate face diabetul în doar 10 zile. Imagini tulburătoare

Un bărbat de 50 de ani care habar nu avea că suferă de diabet s-a speriat groaznic atunci când a văzut ce rană a căpătat la picior după ce l-au strans pantofii.

În doar 10 zile, leziunea minoră pe care o avea pe piciorul drept s-a transformat într-o rană imensă plină de infecție, din cauza căreia a avut nevoie de operație de urgență.

collage1

Povestea bărbatului a apărut în New England Journal of Medicine și a subliniat impactul devastator pe care îl poate avea diabetul asupra întregului corp și mai ales asupra picioarelor.

La fiecare 30 de secunde, în lume unui diabetic îi este amputat un membru, potrivit Diabetes UK.

Persoanele cu diabet sunt mai predispuse să ajungă la spital cu ulcerații la nivelul picioarelor decât cu alte complicații. Asta din cauză că boala cauzează probleme de circulație, iar pacienții nu mai simt atunci când se rănesc la picioare. De aceea se pot răni sau arde fără să-și dea seama, iar rana se poate infecta.

collage2

Din cauza problemelor cu circulația sanguină rănile se vindecă mai greu și pot apărea infecții.

Bărbatul de 50 de ani a fost diagnosticat cu neuropatie periferică (deteriorarea nervilor extremităților), complicație care afectează 70% dintre diabetici.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel