marți, iunie 15, 2021

Daca nu faci ce trebuie acum, uite ce o sa ajungi sa regreti la 40 de ani. Viata nu este despre a strange, a aduna, ci despre a lasa.

A lasa in urma trecutul, preconceptiile, si suferinta. A lasa in

urma ceva mai bun. Nu este despre strans averi, followeri sau o colectie impresionanta de suferinte vintage, preluate de la bunica, sau din adolescenta si scoase frumos la expozitie, ori de cate ori ne confruntam cu un public nou.

Suna contrar a tot ce am fost invatati de mici, si totusi e mai adevarat decat orice lectie de istorie pe care am fost fortati sa o memoram.

Asta este lectia pe care trebuie sa o invat iar si iar si mi-am propus sa o recit in loc de poezie, rugaciune sau crez. Asta as fi vrut sa stiu la 20 de ani. Am mai strans cateva lucruri pe care ar fi dragut sa le facem mai

degraba mai devreme, decat mai tarziu.

Insa, tocmai pentru ca sunt si eu un invatamelc care stie lectia de abia la sfarsit de semestru cand e amenintat cu corigenta, va spun sincer ca indiferent de varsta la care deprindem niste concluzii zdravan de pozitive, rezultatul e la fel de bun!

Asadar, iata ce trebuie sa faci, preferabil acum, ca sa nu ai regrete la 40 de ani:

Calatoreste inainte de a avea copii – e mai usor

Lasa-te de fumat – chiar mai e nevoie de motive?

Petrece mai mult timp cu bunicii si parintii tai – creeaza amintiri si momente frumoase cat ii mai ai

Facultate, cursuri de

specializare, formare profesionala si dezvoltare personala – chiar daca ele formeaza un proces continuu, cel mai bine e sa incepi de tanara si sa te bucuri de timpul pe care-l poti acorda dezvoltarii mintii tale, fara pic de vinovatie si fara a te imparti intre asta si familie, job, etc.

Exploreaza mai multe optiuni – iar asta, pe toate planurile: profesional, relational, spiritual, chiar si sportiv. Daca acum ai 20 si un pic de ani, jongleaza cu posibilitatile existente in viata ta si fa-ti un obicei din a gasi unele noi. Ramai deschisa si incearca. Experienta, de orice fel, e extrem de valoroasa.

Citeste continuarea…

Ultimele stiri

Parteneri