Sari la conținut

Ce mănâncă cei mai sănătoși oameni din lume: a fost dezvăluit meniul secret

longevitate
Sursă foto: Getty Images

Hunii sunt un popor care se pare că a descoperit secretul longevității.

Care este secretul longevității? Judecând după poporul Hunza, care trăiește în Valea Hunza din regiunea Gilgit-Baltistan din Pakistan, este destul de simplu. Un popor care locuiește într-o zonă cunoscută pentru frumusețea sa naturală, cu vârfuri înalte, câmpuri verzi terasate și râuri de un albastru limpede, are destul de multe trucuri pentru a obține o viață lungă și sănătoasă.

Valea Hunza, ascunsă printre munții maiestuoși din partea de nord a Pakistanului, nu este doar o destinație turistică minunată, ci și casa unui popor renumit pentru longevitatea sa. Locuitorii acestei văi trăiesc adesea mai mult de 90 de ani, unii depășind chiar 100 de ani. Așadar, care sunt factorii care contribuie la longevitatea și sănătatea lor extraordinare?

Alimentația

legume
Sursă foto: Getty Images

Hunii au în principal o dietă bazată pe plante care include cereale integrale, fructe, legume, nuci și leguminoase. Caisele sunt unul dintre alimentele de bază în dieta lor. Ei practic nu cunosc alimentele procesate și dulciurile și includ adesea produse lactate în meniul lor. Carnea doar rareori.

Activitatea fizică

Secretul longevității oamenilor constă, de asemenea, într-un stil de viață activ. Locuitorii acestei zone sunt implicați în agricultură, pășunatul animalelor și alte activități fizice. Dealurile și zonele greu accesibile încurajează mersul pe jos și cățărarea în mod regulat.

Mediu curat

Valea se mândrește cu aer și apă curate, ceea ce are un efect pozitiv asupra sănătății generale a locuitorilor. Altitudinea ridicată și localizarea îndepărtată înseamnă mai puțină poluare în comparație cu zonele urbane.

Comunitatea și structura socială

Hunii au un puternic simț al comunității și al sprijinului reciproc. Accentul cultural pus pe ajutor reciproc și cooperare promovează bunăstarea mentală. Locuitorii sunt cunoscuți pentru atitudinea lor pozitivă față de viață și nivelurile scăzute de stres. Practicile tradiționale și patrimoniul cultural joacă un rol important în viața lor.

 

Matei Ecaterina

Matei Ecaterina are diploma de absolventă a Facultății de Management Economic din cadrul ASE București. Cu o experiență vastă de peste 10 ani în domeniul presei scrise, se distinge prin cunoștințele dobândite și capacitatea de a lucra într-un mediu dinamic și provocator. Ecaterina are o abordare bine fundamentată atât în managementul economic, cât și în comunicare și jurnalism.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel