miercuri, decembrie 7, 2022

Tratamentul diareei are ca scop reducerea intensității simptomelor și prevenirea oricărei forme de deshidratare. Ce medicamente trebuie folosite pentru tratarea diareei? Încetinitori de tranzit intestinal, antisecretorii intestinali, pansamente digestive, antidiareice microbiene, antiseptice intestinale? 

Ce medicamente să aleg pentru diaree? Scapi instant de neplăceri

Diareea este adesea o tulburare benignă (nepatologică), dar destul de frecventă și invalidantă: pacienții pot suferi de dureri de stomac și incontinență fecală, ceea ce îi obligă să facă mai multe scaune pe zi.

Te-ar mai interesa: Cancerul care afectează 1 din 8 bărbați. Oncolog: ...

Managementul constă în reducerea volumului și a frecvenței scaunelor, prevenind sau tratând în același timp deshidratarea. Se bazează în principal pe aplicarea unor măsuri igienice și dietetice, dar uneori se bazează pe utilizarea de medicamente care ameliorează simptomele, fără a trata cauza diareei. Ce tip de medicamente ar trebui să fie utilizate?

Ce este diareea?
Diareea este producerea repetată de scaune moi și/sau apoase în cantități variabile. Adesea, pacienții au dificultăți în a-și reține intestinele și se confruntă cu dureri de stomac, crampe și spasme intestinale, balonare, flatulență, greață, vărsături, febră, transpirații reci, frisoane, dureri, senzație de amețeală sau chiar o stare de rău general etc.

Te-ar mai interesa: Cum știi dacă suferi de ficat gras: Trei semnele d...

De cele mai multe ori, diareea acută va evolua favorabil după câteva zile. Este important să se evite deshidratarea, în special la sugari și la persoanele în vârstă. Cu toate acestea, poate deveni cronică atunci când durează mai mult de patru săptămâni (în caz contrar, se numește diaree acută).

Cauze

Cauzele pot fi multiple: infecții, medicamente, patologii subiacente (boala Crohn sau colita ulcerativă, boala celiacă), intoxicații alimentare, stres etc.

Te-ar mai interesa: Cea mai tristă știre din România. O treime dintre ...

Ce se poate face pentru a opri rapid diareea?

La cel mai mic semn de diaree, prima măsură de precauție pe care trebuie să o luați este să vă hidratați. În mod ideal, ar trebui să beți apă minerală pentru a compensa pierderile. Soluțiile de rehidratare orală pot fi, de asemenea, oferite persoanelor în vârstă și copiilor pentru a evita deshidratarea. Pot fi puse în aplicare și alte măsuri igienice și dietetice, în special în ceea ce privește alimentația. Trebuie evitate mesele prea bogate în fibre, prea picante, crude sau prea reci. De asemenea, produsele lactate sunt adesea nerecomandate din cauza unei posibile intoleranțe la lactoză.

Te-ar mai interesa: Incident grav la o școală din România. Șase elevi ...

Tratament

Tratamentele pentru diaree pot ajuta la ameliorarea simptomelor. Cu toate acestea, pentru a scăpa de diaree, este esențial să eradicăm cauza:

În cazul diareei acute (cel mai adesea de origine infecțioasă), eliminarea agentului cauzal este suficientă și simptomele dispar în câteva zile.

Ce medicamente să aleg pentru diaree? Scapi rapid de neplăceri

Tratamentul medicamentos poate fi necesar pentru a le ameliora. Tratamentul cu antibiotice nu este, de obicei, necesar. Cu toate acestea, medicul prescrie uneori un tratament cu antibiotice pentru infecțiile bacteriene. Alegerea antibioticului depinde de germenul identificat.

Te-ar mai interesa: Rugăciune pentru sănătate către Sfânta Filofteia. ...

Potrivit Santemagazine, tratamentul antiparazitar este prescris pentru diareea cauzată de un parazit intestinal. Tratamentul medicamentos poate include, de asemenea, medicamente antispastice pentru a calma durerea abdominală.

Diareea cronică (mai mult de patru săptămâni) poate indica prezența unei boli cronice subiacente. Prin urmare, este esențial să consultați un medic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private