miercuri, iulie 15, 2020

Persoanele care obişnuiesc să consume băuturi fierbinţi şi să bea în fiecare zi alcool pot avea un risc de cinci ori mai mare de a dezvolta o formă letală de cancer, conform unui studiu realizat în China, citat de Press Association.

Asocierea dintre cancerul esofagian, consumul de alcool şi fumat fusese confirmată de oamenii de ştiinţă însă, în cadrului noului studiu, cercetătorii au descoperit că riscul de apariţie a acestei afecţiuni este sporit de consumul frecvent de băuturi fierbinţi.

Citește și:

Cancerul esofagian reprezintă una dintre formele de tumori cu cea mai scăzută rată de supravieţuire. În fiecare an, în Marea Britanie circa 9.211 persoane sunt diagnosticate cu cancer de esofag, iar 7.800 mor din această cauză.

Aproximativ doar 15% dintre pacienţii care au dezvoltat acest tip de cancer se mai află în viaţă după cinci ani de la momentul stabilirii diagnosticului, potrivit Agerpres.

Citește și:

Noua avertizare vine din China, unde oamenii de ştiinţă au monitorizat 456.155 de participanţi la studiu, cu vârste cuprinse între 30 şi 79 de ani, pe parcursul a nouă ani.

Persoanele care aveau tabietul ceaiului fierbinte zilnic, dar și al băuturilor cu alcool sau al fumatului cu regularitate au manifestat un risc mai mare de a dezvolta cancer esofagian, în comparaţie cu cele care se limitau la ceai la temperatura camerei.

Parteneri