duminică, ianuarie 29, 2023

Ce pățești dacă nu ai relații intime. Potrivit specialiştilor, relațiile nu trebuie începute nici prea devreme, dar nici prea târziu. Intervalul optim este între 18 si 22 de ani, şi la fete, şi la băieţi, când ambii sunt maturi fizic şi pishic.

Cei care încep să aibă relații intime mai devreme au un risc crescut de boli venerice însă nici amânarea acestui moment nu este benefică organismului. Iată câteva afecţiuni legate de lipsa sexului:

Te-ar mai interesa: Test psihologic: tu ce ai văzut prima dată în imag...

Dezechilibre hormonale

În cazul femeilor, sunt mai frecvente afecţiunile ovarului şi ale colului uterin sau instalarea menopauzei timpurii. Relațiile intime regulate reglează activitatea hormonală şi menţine sănătatea aparatului reproducator. Femeile care îşi pierd virginitatea mai târziu, în general, după 22-24 de ani, se confruntă cu disfuncţii ovariene precum chisturile, dar şi cu probleme dermatologice severe, precum acneea rezistentă la tratament.

Cancer de prostată şi impotenţă

Bărbaţii pot dezvolta, în timp, probleme de ejaculare şi chiar impotenţă. Lipsa contactelor intime afectează şi prostata. Potrivit unui studiu australian, bărbaţii care au mai mult de cinci ejaculări pe săptămână prezintă un risc mai mic de a dezvolta cancer de prostată.

Te-ar mai interesa: Antibioticul natural care face MINUNI. Leacul împo...

Sunt studii care arată că persoanele care nu au o relații intime regulate, au un risc mai mare de a dezvolta cancer, însă nu toţi medicii oncologi agreează această idee. „Abstinenţa nu favorizează bolile maligne, ba din contră, poate feri de in­fecţia cu virusuri care pot conduce la cancer”, explică medicul oncolog Florin Bă­canu, din Bucureşti.

Ce pățești dacă nu ai relații intime. Boli de inimă şi depresie

Lipsa contactului intim predispune şi la afecţiuni cardiace ori ale oaselor (osteoporoză), dar cel mai mult oamenii sunt afectaţi în plan psiho-emoţional.

Te-ar mai interesa: 6 alimente din raftul din bucătărie care pot ajuta...

Abstinenţii sunt mai pre­dispuşi atacurilor de panică, depresiei, problemelor de atenţie şi concentrare, spun psihologii. „Contactul intim duce la eliberarea unor hormoni care vă ajută să vă simţiţi bine. Când viaţa intimă nu se suprapune cu ceea ce vă doriţi, apar frustrările, nevrozele. Totuşi, atunci când abstinenţa este liber consimţită sau edu­caţională, apar mai puţine probleme în plan psihic”, spu­ne psihologul Roxana Mis­chianu de la Spitalul Co­len­tina din Bucureşti.

Te-ar mai interesa: NU CONSUMA suc de portocale înainte de masă! Poți ...

Dacă treceţi prin perioade de separare de partener, din mo­tive profesionale, sfatul psi­hologului este să înlocuiţi activitatea intimă cu sporturi foarte dinamice, dans, masaj, yoga şi alte activităţi care pot duce la relaxare.

Ce pățești dacă nu ai relații intime. kilograme în plus

Nu în ultimul rând, trecerea de la o viaţă intimă foarte activă la una pasivă poate duce la îngrăşare.  O jumătate de oră de contact intim înseamnă 85 de calorii pierdute sau chiar mai mult. „Este foarte important să menţineţi echilibrul prin sport şi să nu compensaţi prin mâncare”, mai sugerează specialistul.

Te-ar mai interesa: RUNE Mihai Voropchievici pentru săptămâna 30 ianua...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private