joi, ianuarie 27, 2022

Experţii îi avertizează pe părinţii care îşi lasă copiii să acceseze tablete-pc mai multe ore pe zi că îi expun unui pericol pe termen lung.

Copiii cu vârste foarte fragede, începând de la 4 ani, au devenit atât de dependenţi de telefoane mobile inteligente şi de tablete încât au nevoie de tratament psihologic.

Cel mai tânăr pacient care primeşte tratament în Marea Britanie împotriva dependenţei de tablete şi telefoane mobile inteligente este o fetiţă de doar 4 ani. Părinţii ei s-au adresat unui terapeut după ce fetiţa a devenit din ce în ce mai ‘supărată şi imposibil de consolat” pentru că i-a fost luat iPad-ul pe care-l folosea câte 4 ore pe zi.

Te-ar mai interesa: Dr. Mihail Pautov, despre vaccinarea copiilor: „Su...

Dr Richard Graham, terapeutul care a lansat primul program de ajutorare a dependenţelor tehnologice din Marea Britanie în urmă cu 3 ani, este de părere că şi alţi copii de vârsta acestei fetiţe suferă de aceeaşi problemă.

,,Mama copilului mi-a telefonat şi mi-a descris simptomele. Mi-a spus că a devenit obsedată de acest dispozitiv şi că îl cere constant. Îl folosea câte 3 – 4 ore pe zi şi devenea foarte agitată când îi era luat”, a povestit Dr. Graham.

Conform expertului britanic, copiii care sunt dependenţi de tehnologie resimt aceleaşi simptome de sevraj ca şi dependenţii de droguri sau de alcool. El a avertizat că această dependenţă îi împiedică pe copii să-şi dezvolte personalitatea normal şi să formeze legături sociale cu alţi copii.

Te-ar mai interesa: De cât iod avem nevoie ca să nu facem boli de tiro...

“Copiii au acces la internet încă din ziua în care se nasc”, a comentat medicul Graham.

,,Îşi văd părinţii că se joacă pe telefoanele mobile şi vor să se joace şi ei. Este dificil pentru că un astfel de dispozitiv poate funcţiona şi ca un sistem de recompensare a copilului sau de liniştire a sa atunci când ai nevoie. Dacă părinţii nu reuşesc să menţină un echilibru, situaţia poate deveni foarte periculoasă”, a subliniat expertul.

Te-ar mai interesa: Avertismentul medicului Mihai Craiu: „Dacă nu înce...

Psihiatrii estimează că numărul oamenilor care au devenit dependenţi de mediul digital a crescut cu 30% în ultimii trei ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private