Categories: Stil de viaţă

Ce periculos e să mănânci oul așa! Greșeala comună care te poate îmbolnăvi grav

Oul este un aliment sănătos, bogat în proteine de înaltă calitate, însă trebuie să fim atenți la un aspect esențial. Felul în care oul este preparat face diferența.

Oul este recomandat, dar… Omleta este o variantă acceptată, cât timp nu este folosit uleiul. Cel mult, tigaia se poate unge cu o pensulă înmuiată în ulei, pentru a preveni lipirea de recipient. Oul este considerată o sursă importantă de proteine și vitamine și trebuie combinată cu cât mai multe legume și verdețuri. De asemenea, omletă cu spanac sau ciuperci, lângă care să adăugați și o salată este delicioasă și sănătoasă.

Este ideal ca oul să nu fie asociat cu alte proteine. Deci nu ou cu șuncă, nu ou cu brânză, ci ou cu salate din belșug.

Varianta ou fiert și ou poșat sunt ideale, întrucât nu este folosit uleiul la prepararea acestora.

Specialiştii cotidianului german “Bild” au semnalat însă cea mai mare greșeală pe care o poți face și care îți poate pune sănătatea în pericol.

Atenție cum preparați ouăle. Nu le lăsați crude și nu le înecați în baie de ulei.

Consumul de ouă crude prezintă riscul de infecţie cu salmonela. Simptome: vărsături, crampe stomacale, diaree şi febră. Copiii şi persoanele în vârstă sunt cele mai expuse. Pont: gătiţi întotdeauna ouăle la peste 75 °C, ca să omorâţi agenţii patogeni.

Grăsimile lăsate prea mult timp pe foc se descompun în compuşi chimici toxici, precum peroxizii, care inhibă activitatea unor enzime importante. În plus, există suspiciunea că joacă un rol important în formarea tumorilor canceroase. Pont: nu încălziţi niciodată grăsimea la mai mult de 80°C!

Recent Posts

Horoscop 3 mai 2024. Zodia pentru care un vis e pe cale să devină realitate

Horoscop 3 mai 2024. Zodia pentru care un vis e pe cale să devină realitate.…

2 minute ago

Cum veți ști dacă ouăle sunt proaspete. Data înscrisă pe ambalaj indică altceva

Cum veți ști dacă ouăle sunt proaspete. Ouăle sunt considerate un superaliment, deoarece sunt bogate în…

32 de minute ago

Recomandăroi pentru evitarea toxiinfecţiilor alimentare: Oamenii să fie atenți

Recomandăroi pentru evitarea toxiinfecţiilor alimentare! În această perioadă, inspectorii sanitar-veterinari afirmă că riscul apariţiei toxiinfecţiilor…

o oră ago

Medici: Digestia va fi pusa la grea încercare în perioada sărbătorilor pascale

Medici: Digestia va fi pusa la grea încercare în perioada sărbătorilor pascale Piețele și magazinele…

2 ore ago

Cancerul hepatic

Cancerul hepatic, una dintre cele mai mortale afecțiuni. Simptome care apar imediat după ce mănânci…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic