Sari la conținut

Ce periculos e să mănânci oul așa! Greșeala comună care te poate îmbolnăvi grav

gustări sărace în calorii
Oul - cum e bine sa il consumi

Oul este un aliment sănătos, bogat în proteine de înaltă calitate, însă trebuie să fim atenți la un aspect esențial. Felul în care oul este preparat face diferența.

Oul este recomandat, dar… Omleta este o variantă acceptată, cât timp nu este folosit uleiul. Cel mult, tigaia se poate unge cu o pensulă înmuiată în ulei, pentru a preveni lipirea de recipient. Oul este considerată o sursă importantă de proteine și vitamine și trebuie combinată cu cât mai multe legume și verdețuri. De asemenea, omletă cu spanac sau ciuperci, lângă care să adăugați și o salată este delicioasă și sănătoasă.

Este ideal ca oul să nu fie asociat cu alte proteine. Deci nu ou cu șuncă, nu ou cu brânză, ci ou cu salate din belșug.

Varianta ou fiert și ou poșat sunt ideale, întrucât nu este folosit uleiul la prepararea acestora.

Specialiştii cotidianului german “Bild” au semnalat însă cea mai mare greșeală pe care o poți face și care îți poate pune sănătatea în pericol.

Atenție cum preparați ouăle. Nu le lăsați crude și nu le înecați în baie de ulei.

Consumul de ouă crude prezintă riscul de infecţie cu salmonela. Simptome: vărsături, crampe stomacale, diaree şi febră. Copiii şi persoanele în vârstă sunt cele mai expuse. Pont: gătiţi întotdeauna ouăle la peste 75 °C, ca să omorâţi agenţii patogeni.

Grăsimile lăsate prea mult timp pe foc se descompun în compuşi chimici toxici, precum peroxizii, care inhibă activitatea unor enzime importante. În plus, există suspiciunea că joacă un rol important în formarea tumorilor canceroase. Pont: nu încălziţi niciodată grăsimea la mai mult de 80°C!

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel