Sari la conținut

Cele mai importante zece beneficii ale ciupercilor, alimentul care înlocuiește carnea cu succes

ciuperci
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Ciupercile sunt cultivate de ani de zile datorită nutrienților esențiali și uimitoarelor beneficii pentru sănătate. Vă oferim 10 motive pentru care ar trebui să includeți ciupercile în meniurile dumneavoastră.

1.Ciupercile stimulează producția de vitamina D, o vitamină extrem de importantă pentru sănătate.

Acest aliment fabulos iți va ajuta corpul să producă singur vitamina D, mai ales dacă vei sta și la soare.

2.Stimulează funcția sistemului imunitar

Consumul regulat de ciuperci ajută la buna funcționare a sistemului imunitar, producând prin celule proteinele antivirale.

3.Ajută la pierderea în greutate

Ciupercile sunt sărace în calorii și ajută la accelerarea metabolismului.

4.Ciupercile protejează sănătatea vezicii urinare

Conținutul bogat în seleniu poate reduce riscul cancerului de vezică.

5.Scad nivelulul colesterolului

Ciupercile sunt bogate în fibre și enzime și normalizează nivelul de colesterol din sânge.

6.Vindecă anemia

Fierul este mineralul responsabil de producerea globulelor roșii și de o stare de sănătate bună a organismului. Orice carență de fier duce la dezechilibrarea organismului. Iar ciupercile reprezintă o sursă bună și naturală de fier.

7.Tratează anemia

Consumul regulat de ciuperci ajută la tratarea diabetului deoarece nu conțin grăsimi, nici colesterol și sunt foarte sărace în carbohidrați.

8.Ajută la prevenirea cancerului de sân și de prostată

Când ciupercile sunt folosite în scop medicinal, acestea au proprietăți anti-tumorale.

9.Ciupercile întăresc sănătatea sistemului osos. Sunt bogate în calciu, un nutrient esențial pentru întărirea și formarea oaselor.

10.Combat radicalii liberi. Ciupercile reprezintă o sursă minunată de antioxidanți. Consumul lor regulat reprezintă un real ajutor pentru organism. Se va menține sănătos și la parametri optimi.

Deși ciupercile sunt delicioase, ele trebuie alese cu mare atenție. Unele specii culese din pădure pot fi necomestibile, otrăvitoare, foarte periculoase, chiar mortale! Ingerarea unei ciuperci otrăvitoare are următoarele simptome: vomă, greață, convulsii.

De aceea, pentru a vă bucura de beneficiile acestui aliment, achiziționați-l doar din surse sigure, certificate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel