Sari la conținut

Ce plantă face minuni în lupta cu DEPRESIA

Ce plantă face minuni în lupta cu depresia, care sunt simptomele și cât de gravă este această boală „invizibilă”. Afectează peste 10% din populația lumii.

Depresia este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni cu efecte grave pe termen lung. Este, de altfel, cea mai comună și acută problemă psihologică la nivel mondial.

Cei afectați de o depresie acută pot recurge chiar la gesturi necugetate.

Tot mai multe persoane se confruntă cu depresie și anxietate în același timp. Iar cele două afecțiuni fac o „echipă” atât de puternică.., încât pacientul nu mai vede nicio luminiță la capătul tunelului.

Totul este întunecat, fără speranță. Iar efectele pot fi cu atât mai grave, cu cât afecțiunea este depistată târziu. Vorbim de o boală care nu se vede…

Cum ne dăm seama dacă suferim de depresie? Ei bine, dacă nu facem parte din categoria celor care neagă că ar avea o astfel de problemă, ceea ce este și mai grav, trebuie să fim atenți la anumite stări.

Depresia este, de regulă, caracterizată printr-o stare generală proastă, lipsă de chef de orice, lipsa speranței. De optimism e clar că nu poate fi vorba. Lipsește cu desăvârșire.

Care este diferența dintre depresie și anxietate?

Ei bine, atunci când suntem anxioși, devenim mai agitați, mai nervoși, ne facem griji, ne este teamă.

Astfel de simptome sunt principalele semnale de alarmă, însă trebuie ținut cont că fiecare organism este unic și acestea pot fi diferite de la persoană la persoană, potrivit healthline.com. 

Atât depresia cât și anxietatea nu țin cont de vârstă sau de statut social. Oricine poate cădea în „plasa” acestor afecțiuni.

Peste 10% din populația lumii suferă de depresie

Pentru unii, depresia este provocată de un traumatism de scurtă durată, pentru alții, având ca bază frustrarea sau o criză de adaptare, poate să dureze ani buni, chiar și toată viața – dacă nu se ajunge la suicid.

Depresia este cea mai comună și acută problemă psihologică la nivel mondial. Potrivit statisticilor,  10%  din populația întregii lumi suferă de depresie, femeile fiind afectate de 3-4 ori mai mult decât bărbații.

Și vorbim doar de cifre oficiale, adică mult mai mici decât în realitate pentru că multă lume evită să meargă la psiholog sau psihiatru de teamă că se va pune eticheta de „nebun”.

Pe de altă parte, există și temerea legată de medicamente – care pot da dependență; precum și lipsa banilor pentru tratamente și terapii.

Cum spuneam, vorbim de o boală care nu se vede….

Care sunt cauzele depresiei

Neurocercetătorii nu au descoperit încă exact care sunt cauzele depresiei,  dar au fost remarcați anumiți factori care o pot genera și dezvolta.

Astfel, există: factori biochimici (nivelurile anormale de serotonină, norepinefrină și dopamină, trei dintre cei aproximativ 50 de neurotransmițători – elemente chimice din creier – pot contribui la apariția depresiei),

factori genetici (tendințele depresive se pot moșteni ca oricare altă boală), personalitate (există anumite caracteristici de personalitate ce favorizează apariția depresiei.

Mai sunt factori de mediu (persoane expuse mult timp la violență, abuz etc.),  factori circumstanțiali (stres excesiv, izolare, stare de vinovăție, izolare, traume emoționale, durere, probleme și afecțiuni neurogice, probleme familiale, probleme financiare, conflicte, pierderea unor persoane dragi… iar lista poate continua).

Primele semne ale depresiei

Persoanele afectate de depresie sunt triste, pesimiste, obosesc repede, sunt anxioase, irascibile, tind să se izoleze, se simt vinovate pentru tot ce se întâmplă – chiar și când nu este cazul.

De asemenea, se confruntă cu anumite probleme cum ar fi: creșterea sau scăderea poftei de mâncare, pierderea productivității, dificultăți de concentrare, pierderea interesului pentru orice se întâmplă în jurul lor, dificultăți în a lua decizii.

Cei afectați de această boală mai pot avea simptome fizice care nu vor răspunde la niciun tratament, respectiv: dureri de cap, tulburări digestive, dureri în tot corpul etc.

Atenție la insomnie!

Pe lângă toate acestea, iar lista nu se termină aici, persoanele depresive încep să aibă probleme cu somnul: insomnie sau, dimpotrivă, prea mult somn! Iar de la lipsa somnului pornesc alte probleme.

Pe măsură ce depresia se acutizează și se transformă într-un „tunel întunecat” mintal și emoțional în care nu se mai vede luminița de la capăt, apar și gânduri legate de suicid.

De aici și până la contemplarea morții ca o soluție pentru toate problemele mai este doar un pas. Există și soluții pentru a nu se ajunge atât de departe, trebuie doar să le dăm creditul cuvenit.

Iar când aceste soluții au fost și testate cu succes pe pacienți afectați de această boală, nu ne rămâne decât să considerăm depresia o altă afecțiune ce se poate trata dacă vrem.

Ce plantă face minuni în cazul depresiei

Mai mulți terapeuți din întreaga lume au apelat cu succes la metode naturiste ce ajută în cazuri de: depresie, insomnie, blocaje emoționale, nesiguranță, frică, stres, tristețe, apatie etc.

Ei bine, plantele au o putere tămăduitoare incredibilă. Acestea pot fi transformate în ceaiuri și consumate zilnic pe o perioadă de 2-3 luni (fiecare ceai are un prospect de care este bine să ținem cont).

Plantele care ajută în cazul depresiei sunt: valeriana, teiul, sunătoarea, cimbrul, lavanda, talpa gâștii. Potrivit terapeutei Hademar Bankhofer,  consumul zilnic de infuzie de sunătoare (3 căni zilnic) și băi cu ace de molid (de două ori pe săptămână) ajută persoanele care suferă de depresie.

Incredibila putere a ceaiului de plante

Aceeași sunătoare este recomandată și de terapeuta Maria Treben. În studiile sale, Treben a observat că infuzia de sunătoare este mai eficientă dacă se fac și băi cu ceai de sunătoare, coada calului sau rădăcini de cicoare (alternativ).

Infuzia de sunătoare este menționată și de R. A. Hoffman, care a observat rezultate bune dacă se consumă zilnic două căni de infuzie de sunătoare în care s-a adăugat o lingură de suc din planta mielului.

Cercetări recente arată că sunătoarea este nu doar un remediu tradițional pentru depresie, ci ajută și la dezinfectarea și cicatrizarea rănilor, în stări febrile etc.

Totodată, sunătoarea are proprietăți antivirale și antibacteriene. Sunătoarea acționează și la nivel cerebral ajutând la eliminarea de serotonină, așa numitul hormon al fericirii.

Ceaiul de sunătoare are proprietăți antiseptice, sedative, antiinflamatoare, remineralizante, cicatrizante și astringente.

https://www.youtube.com/watch?v=SPFiSVAXltY

Potrivit csid.ro, ceaiul de sunătoare învinge anxietatea și depresia, afecțiunile secolului 21 – numeroase studii au arătat că ceaiul de sunătoare este la fel de eficient precum antidepresivele, dar are mai puține efecte adverse decât acestea.

Recomandat de terapeuți și pentru insomnie, ceaiul de sunătoare va ajuta persoanele care nu se pot odihni printr-un somn bun deoarece crește producția de melatonină, hormonul care stimulează somnul profund, fără vise.

 

Simona David

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel