miercuri, septembrie 22, 2021

Bogate în betacaroten, vitaminele B3, C şi E, în fibre şi zaharuri simple, dar şi în oligoelemente precum: magneziu, potasiu, fosfor, fier, calciu, fluor, brom ori cobalt, caisele furnizează energie organismului

şi reglează procesele care susţin ritmul somn-veghe, ce sunt perturbate de multe ori de stresul cotidian.
Hipertensivii, mai ales cei care au probleme pe fondul sensibilităţii la sodiu, ar trebui să consume în mod regulat caise.

Datorită nutrienţilor pe care îi conţin, aceste fructe sunt benefice pentru sănătatea inimii. Betacarotenul şi licopenul protejează colesterolul LDL de oxidare, iar astfel, pot fi prevenite anumite boli de inimă.

Datorită conţinutului de licopen, caisele previn şi cancerul de prostată. conţin şi licopen. Spre exemplu, barbatii care consuma alimente bogate

in licopen si ceai verde prezinta un risc scazut de a dezvolta cancer de prostata. Potrivit unui studiu comparativ, bărbaţii care au o dietă bogată în fructe şi legume bogate în licopen – roşii, caise, grepfrut roz, pepene roşu, papaya şi guava au un risc cu  82%  mai mic de cancer de prostată faţă de cei care nu au aceste obiceiuri alimentare.

Ultimele stiri