Sari la conținut

Aceste două alimente cresc riscul de apariție a cancerului. Oncolog: „Fac mai mult rău decât bine”

Emfizemul e o afecțiune pulmonară cronică.
Sursă foto: pixabay
În cazurile severe, corticosteroizii pot fi utilizați pentru a reduce inflamația pulmonară.

Din cuprinsul articolului

Deși suplimentele sunt căutate în primul rând pentru a vă stimula sănătatea, beneficiile lor au fost puse sub semnul întrebării de experți în ultimii ani. De fapt, cercetările avertizează că micile produse ar putea crește riscul de cancer.

Suplimentele de vitamine și minerale au cunoscut un boom uriaș în popularitate în ultimul secol. În timp ce cererea populară continuă să crească, știința continuă să dezvăluie mai multe despre produsele alimentare. Și o cercetare susține că ar putea provoca „mai mult rău decât bine”

Deși unele suplimente, cum ar fi vitamina D în timpul iernii, ar putea fi nenegociabile, altele ar putea fi de fapt taxante pentru sănătatea ta.

Cel puțin aceasta este concluzia cercetătorilor de la Universitatea din Colorado Cancer care a legat beta carotenul și acidul folic cu un risc crescut de cancer.

Cercetările lor, publicate în Jurnalul Institutului Național al Cancerului, au constatat că administrarea de comprimate și pastile mici în doză mai mare față de cantitatea zilnică recomandată ar putea fi o problemă pentru sănătatea ta.

Unul dintre cercetătorii Tim Byers a spus: „Nu suntem siguri de ce se întâmplă acest lucru la nivel molecular, dar dovezile arată că persoanele care iau mai multe suplimente alimentare decât este necesar tind să aibă un risc mai mare de a dezvolta cancer”.

În mod ironic, cercetătorii și-au propus să investigheze suplimentele pentru a arăta că vitaminele și mineralele suplimentare ar putea reduce riscul de cancer.

Beta-caroten

În schimb, au descoperit că beta-carotenul crește riscul de cancer pulmonar cu până la 20%.

Caracterizat prin pigmentul său portocaliu, beta carotenul se găsește în diferite plante și fructe.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Acest pigment este în cele din urmă transformat în vitamina A în corpul tău.

Versiunea suplimentară a acestui pigment promite să vă ofere o mână de ajutor imunității, menținând în același timp pielea sănătoasă.

Acid folic

Un alt supliment identificat de cercetare ca fiind problematic a fost acidul folic.

Cercetătorii au presupus că acidul folic ar ajuta la reducerea numărului de polipi dintr-un colon, dar suplimentul a ajuns să crească numărul acestora.

Echipa de cercetare a ajuns la aceste concluzii prin revizuirea diferitelor studii care au implicat mii de pacienti.

Pe parcursul a două decenii, studiul a descoperit că administrarea mai mult decât cantitatea recomandată din aceste produse poate crește riscul de a dezvolta cancer pulmonar.

Byers a adăugat: „Am descoperit că suplimentele nu au fost de fapt benefice pentru sănătate.

De fapt, unii oameni au dezvoltatt cancer în timp ce au luat vitamine.

La sfârșitul zilei, am descoperit că luarea de vitamine și minerale suplimentare face mai mult rău decât bine.”

Mai mult, cancerul nu a fost singurul rezultat al dozelor mari de beta-caroten, deoarece cercetarea a descoperit că produsul crește riscul de boli de inimă.

În ciuda efectelor negative legate de dozele mari ale acestor două produse, Byers a spus că studiul nu ar trebui să descurajeze oamenii complet să ia suplimente.

El a adăugat: „Aceasta nu înseamnă că oamenii trebuie să se teamă de a lua vitamine și minerale.

Dacă sunt luate în doza corectă, multivitaminele pot fi bune pentru tine. Dar nu există un înlocuitor pentru hrana bună, nutritivă.”

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel