Sari la conținut

Scapă de pintenii calcaneeni ( ciocuri la călcâie) cu un amestec simplu preparat în casă

Un pinten calcanean este un depozit de calciu care provoacă o proeminență osoasă pe partea inferioară a osului călcâiului. La o radiografie, un pinten calcanean se poate extinde înainte cu până la jumătate de inch. Fără dovezi vizibile cu raze X, afecțiunea este uneori cunoscută sub numele de „sindromul pintenului calcanean”.

Deși pintenii călcâiului sunt adesea nedureroși, ei pot provoca dureri de călcâi. Acestea sunt frecvent asociate cu fasciita plantară, o inflamație dureroasă a benzii fibroase a țesutului conjunctiv (fascia plantară) care se desfășoară de-a lungul părții inferioare a piciorului și conectează osul călcâiului de balonul piciorului.

Tratamentele pentru pinteni calcaneași și afecțiunile asociate includ exerciții fizice, orteze personalizate, medicamente antiinflamatoare și injecții cu cortizon. Dacă tratamentele conservatoare eșuează, poate fi necesară o intervenție chirurgicală.

Cauzele pintenilor călcâiului

Pintenii călcâiului apar atunci când se formează depozite de calciu pe partea inferioară a osului călcâiului, un proces care are loc de obicei pe o perioadă de mai multe luni.

Pintenii călcâiului sunt adesea cauzați de încordări ale mușchilor și ligamentelor piciorului, întinderea fasciei plantare și ruperea repetată a membranei care acoperă osul călcâiului.

Pintenii călcâielor sunt obișnuiți în special în rândul sportivilor ale căror activități includ cantități mari de alergare și sărituri, potrivit WebMed.

Factorii de risc pentru pintenii călcâiului includ, :

  • Anomalii de mers pe jos, care pun un stres excesiv asupra osului călcâiului, ligamentelor și nervilor din apropierea călcâiului
  • Alergarea sau joggingul, în special pe suprafețe dure
  • Pantofi prost potriviți sau uzați prost, în special cei care nu au suport adecvat pentru arc
  • Excesul de greutate și obezitatea

Alți factori de risc asociați cu fasciita plantară includ:

  • Înaintarea în vârstă, care scade flexibilitatea fasciei plantare și subțiază stratul adipos protector al călcâiului
  • Diabet
  • Statul în picioare o perioadă lungă din zi
  • Frecvente explozii scurte de activitate fizică
  • Având fie picioare plate, fie arcade înalte

Simptomele pintenilor călcâielor

Pintenii călcâielor nu provoacă adesea simptome. Dar pintenii călcâielor pot fi asociați cu dureri intermitente sau cronice – în special în timpul mersului sau alergării  – dacă inflamația se dezvoltă în punctul de formare a pintenilor. În general, cauza durerii nu este pintenul calcanean în sine, ci leziunea țesuturilor moi asociată cu acesta.

Mulți oameni descriu durerea pintenilor călcâielor și a fasciitei plantare ca un cuțit sau un ac care se lipește în partea de jos a picioarelor când se ridică pentru prima dată dimineața din pat – o durere care se transformă ulterior într-o durere surdă. Ei se plâng adesea că durerea ascuțită revine după ce se ridică după ce au stat o perioadă prelungită de timp.

Tratamente non-chirurgicale pentru pintenii călcâielor

Durerea călcâiului asociată cu pintenii călcâielor și fasciita plantară poate să nu răspundă bine la odihnă. Dacă mergi după o noapte de somn, durerea se poate simți mai agravată pe măsură ce fascia plantară se alungește brusc, care se întinde și trage de călcâi. Durerea scade adesea cu cât mergi mai mult. Dar s-ar putea să simți o reapariție a durerii fie după odihnă prelungită, fie după mersul lung.

Remediul preparat în casă pentru pintenii calcaneeni!

Ingrediente:

  •  50 de ml de ulei de cocoş
  •  2 linguriţe de oţet de mere
  •  1 linguriţă de bicarbonat de sodiu

Mod de preparare:

Aşează într-un recipient uleiul, oţetul şi bicarbonatul. Amestecă bine până când obţii o pastă omogenă. Se păstrează în cămară, ferită de razele solare.

Seară înainte de culcare, aplică această pastă pe zona inflamată, executând un uşor masaj. La final, ia-ţi în picioare şosete groase.

Lasă remediul să acţioneze pe tot parcursul nopţii. Dimineaţă te vei trezi fără durerile insuportabile provocate de această condiţie de sănătate.

Pe lângă aplicările externe, poţi consumă 7 zile pe luna un amestec dintr-o linguriţă de ulei de cocoş şi 1/4 de linguriţă de bicarbonat de sodiu. Acest amestec va „lucra” intern, conducând în timp la eliminarea completă a pintenilor calcaneeni.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel