
Ce poți să pățești de la acest tip de apă. Medic: Încet şi sigur erodează stomacul și afectează rinichii

Ce tip de apă trebuie să bei în fiecare zi. Apa minerală carbogazoasă este o apă microbiologic pură. În general, aceasta are un conținut ridicat de săruri și minerale care nu o recomandă pentru un consum zilnic.
Apele minerale nu trebuie considerate produse miraculoase. ”În unele cazuri, sunt chiar contraindicate pentru ca pot contribui la evolutia unor afectiuni. Spre exemplu, acestea trebuie evitate in afectiuni precum cele de sange sau cardiace, renale, cancer, in diabet, hemoragii, unele boli de piele sau ulcer gastric.
Te-ar mai interesa: Medicii gastro-intestinali împărtășesc alimente pe...
De asemenea, organismul copiilor mici nu este pregatit pentru metabolizarea unui continut ridicat de saruri si oligoelemente. Astfel ca, in cazul lor, se recomanda o apa slab mineralizată”, a explicat Prof. Dr. Dan Dumitrascu, medic primar gastroenterolog.
Apa minerală are şi beneficii. Conţine săruri, iar acestea sunt foarte bune pentru rehidratarea organismului mai ales pe timp de vară. În plus potoleşte mai repede setea. La fel ca şi apa plata, cea minerală nu are calorii şi nu îngraşă. Însă, băuturile cu acid, cum este şi apa minerală pot avea afecte neplăcute asupra stomacului.
Te-ar mai interesa: ”De ce mă înțeapă inima?” Cele mai frecvente cauze...
„Băuturile carbogazoase pot afecta stomacul dacă sunt consumate în fiecare zi. Practic, încet şi sigur erodează stomacul. Apar întâi arsurile, după care gastrita. Dacă durerile sunt ignorate şi se consumă în continuare băuturi acidulate atunci se poate ajunge şi la ulcer. În plus băuturile acidulate balonează foarte tare. Acest efect neplăcut îl are şi sifonul sau apa minerală“, mai spune medicul internist Florin Tudor.
Te-ar mai interesa: Semnal de alarmă: A crescut cu 16% incidenţa cazur...
Apa minerală consumată zilnic afectează în timp rinichii.
„Băuturile acidulate afectează în timp rinichii şi puteţi face nisip sau chiar pietre. Acest efect îl are şi apa minerală. Chiar dacă nu îngraşă şi nu are chimicale cum au sucurile, conţine foarte multe săruri. Este dovedit ştiinţific că sărurile afectează rinichii. De aceea nu este recomandat să beţi doar apă minerală. Consumaţi şi apă plată. De asemenea când alegeţi apa minerală fiţi atenţi la etichetă. Evitaţi apa care este îmbogăţită cu dioxid de carbon şi alegeţi apă minerală naturală. Recomandat este să alegeţi o apă mai puţin acidulată dacă o consumaţi zilnic“, mai spune medicul.
Te-ar mai interesa: Importanța activității fizice și a obiceiurilor al...
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.