Sari la conținut

Ce probleme de sănătate ascund unghiile galbene?

Unghiile vă pot spune multe despre sănătatea dumneavoastră generală. Când se decolorează, înseamnă de obicei că ai luat o infecție sau o ciupercă a unghiilor. De asemenea, poate însemna că unghiile tale au fost pătate de un produs precum oja sau că ai o reacție alergică.

Ocazional, unghiile pot deveni galbene ca simptom al ceva mai grav, cum ar fi afecțiuni pulmonare cronice, afecțiuni maligne interne, obstrucții limfatice și chiar artrita reumatoidă.

Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre ce cauzează unghiile galbene și cum să scăpați de această afecțiune.

Cauze posibile ale unghiilor galbene

Dacă unghiile tale au fost deteriorate de coloranți sau produse dure, creșterea unghiilor noi ar trebui să aibă o culoare sănătoasă, limpede. Dacă unghiile tale continuă să fie galbene, este posibil să se întâmple altceva în corpul tău.

Uneori, a avea unghii galbene poate fi un indiciu a ceva mai serios. Deficiențele de vitamine sau minerale pot face ca unghiile să pară galbene, iar introducerea unui supliment de multivitamine în regimentul tău poate opri problema.

Unghiile îngălbenite pot fi cauzate de infecții fungice și diabet

În unele cazuri, unghiile care rămân galbene în ciuda tratamentului repetat pot fi un simptom al afecțiunilor tiroidiene, psoriazisului sau diabetului.

În situații rare, unghiile galbene pot indica prezența cancerului de piele. O afecțiune numită sindromul unghiilor galbene (YNS) este indicată de unghiile continuu galbene și probleme respiratorii sau limfatice.

Cum să scapi de unghiile galbene

Tratamentul unghiilor galbene va depinde de cauză. Cel mai probabil, unghiile tale s-au decolorat din cauza unei infecții pe care o ai sau a unui produs pe care l-ai folosit. Aceste remedii la domiciliu se bazează pe acele cauze ale decolorării.

Cu toate acestea, este important să fii conștient de faptul că remediile casnice nu sunt întotdeauna eficiente. Consultați-vă medicul dacă remediile casnice nu sunt utile în eliminarea decolorării.

Ulei de arbore de ceai

Dacă unghiile tale sunt decolorate din cauza unei infecții bacteriene sau a unei ciuperci, uleiul de arbore de ceai este orice tratament ușor pe care îl poți încerca. Amestecați o picătură sau două de ulei de arbore de ceai cu un ulei purtător, cum ar fi uleiul de măsline, uleiul de cocos sau uleiul de jojoba, și tamponați amestecul pe unghia afectată. Un studiu a arătat că uleiul de arbore de ceai poate opri în mod eficient creșterea tulpinilor obișnuite de ciuperci ale unghiilor.

Bicarbonat de sodiu

Ciuperca poate crește doar într-un mediu în care nivelul pH-ului este acid. Înmuierea picioarelor sau a degetelor de la picioare în apă fierbinte amestecată cu bicarbonat de sodiu poate împiedica răspândirea ciupercii. Bicarbonatul de sodiu creează un mediu alcalin.

Ulei de oregano

S-a constatat că uleiul de oregano are proprietăți antimicrobiene. Este eficient împotriva bacteriilor și ciupercilor, ceea ce îl face un tratament excelent dacă nu ești sigur ce cauzează unghiile tale să devină galbene. Similar cu utilizarea uleiului de arbore de ceai pentru tratament, uleiul de oregano trebuie amestecat cu un ulei purtător înainte de a fi aplicat local pe unghia sau unghiile afectate.

Vitamina E

Vitamina E este cunoscută pentru că ajută celulele să rețină umiditatea și să arate mai sănătoase. Pielea, părul și unghiile dumneavoastră capătă un aspect de vitalitate atunci când aveți o mulțime de vitamina E.

Vitamina E a fost, de asemenea, studiată clinic ca un tratament de succes pentru sindromul unghiilor galbene.

Sindromul unghiilor galbene este exact ceea ce ați crede – o afecțiune care face ca unghiile să devină decolorate, crestate și groase. Deoarece vitamina E stimulează creșterea sănătoasă a unghiilor, poate fi aplicată local sau administrată pe cale orală pentru a vă ajuta unghiile să crească rapid.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: