Sari la conținut

Ce probleme de sănătate pot apărea atunci când VREMEA se schimbă brusc

În ultimii ani, vremea este tot mai bizară şi au apărut schimbări radicale de temperatură. De la temperatură ridicate la ploaie și vreme înnorată. Însă, conform oamenilor de știință aceste schimbări pot declanșa unele afecțiuni. Vizați sunt copiii și bătrânii.

Ce probleme de sănătate pot apărea atunci când VREMEA se schimbă brusc

Amețeli, dureri de cap și oboseală excesivă

Atunci când vremea se răcește brusc,  mulți oameni acuză o stare de oboseală acută, o astenie fizică și psihică, o stare de somnolență continuă și chiar depresie, cu toate că se odihnesc corespunzător noaptea.

În acest context,  sistemul imunitar are de suferit. Trebuie consumate multe legume și fructe, deoarece conțin vitamine și minerale, iar pe de altă parte, suplimente nutritive. Astfel, putem preveni afecțiunile provocate de aceste oscilații de temperatură, conform medcenter.ro.

Organismul are nevoie de cel puțin două săptămâni să se adapteze de la cald la frig sau invers, iar orice trecere foarte bruscă afectează metabolismul. Astfel, riscul apariţiei bolilor precum astmul, a afecţiunilor pulmonare și respiratorii, a alergiilor, a depresiei şi a problemelor de nutriţie este destul de ridicat.

Specialiştii de la Institutul Naţional al Sănătăţii susțin că organismul uman a început să îşi piardă capacitatea de adaptare la fluctuaţiile de temperatură, iar atunci când corpul este slăbit, repercusiunile asupra sănătăţii pot fi destul de grave. Temperaturile ridicate au fost asociate cu creşterea numărului de pacienţi afectaţi de stres sau de probleme de nutriţie, iar temperaturile scăzute sunt responsabile de bolile respiratorii.

Uite ce probleme de sănătate pot apărea atunci când vremea suferă schimbări bruște:

Viroze
În momentul în care corpul este practic forțat să treacă brusc de la o temperatură de peste 35 de grade Celsius la mai puțin de 17 grade Celsius, organismul este slăbit instantaneu, deoarece încearcă să facă față acestei schimbări și se confruntă cu umezeală și frig. Sistemul imunitar se prăbușește încet, iar corpul devine vulnerabil în fața virozelor.

Probleme cardiace
Fluctuaţiile de temperatură pot conduce şi la agravarea unor afecţiuni, cum ar fi cele cardiace. Astfel, o persoană care suferă de hipertensiune, afecţiune ce poate fi ţinută sub control, riscă să facă un atac de cord. Una dintre explicaţii ar fi că aceste schimbări climatice interacţionează cu medicamentele prescrise pacienţilor hipertensivi.

Dureri reumatice
Din cauza aerului rece și umed, persoanele care suferă de reumatism se confruntă cu dureri foarte mari. Mai mult decât atât, fronturile de aer umed agravează diferitele forme de reumatism cronic degenerativ.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel