vineri, septembrie 30, 2022

Hipnoza, denumită și hipnoterapie sau sugestie hipnotică, este o stare de transă în care aveți o concentrare și o concentrare sporite. Hipnoza se face de obicei cu ajutorul unui terapeut folosind repetarea verbală și imagini mentale. Când ești sub hipnoză, de obicei te simți calm și relaxat și ești mai deschis la sugestii.

Hipnoza poate fi folosită pentru a vă ajuta să obțineți controlul asupra comportamentelor nedorite sau pentru a vă ajuta să faceți față mai bine anxietății sau durerii. Este important să știți că, deși sunteți mai deschis la sugestii în timpul hipnozei, nu pierdeți controlul asupra comportamentului dvs.

Te-ar mai interesa: Taina Spovedaniei se schimbă, după scandalul Visar...

Lidia Fecioru și Alexandra Moșneaga, sora ei, au explicat la un moment dat cum se folosește hipnoza și ce probleme poate trata.

„Prin hipnoză poți să afli multe. Poți culca un om bolnav și să îl scoli sănătos. Poți să îl sugestionezi să se lase de fumat, de băut”, a spus Alexandra Moșneaga.

„Sunt lucruri pe care dacă omul nu are voință nu le poate face. Poți să-ți iei un terapeut, dar nu poți să-ți iei voință”, a afirmat Lidia Fecioru la Antena 3.

„Dacă vrea să știe de ce i-a murit câinele, de ce a murit taică-su și unde a ascuns banii în casă. Putem să aflăm prin hipnoză dacă va avea copii. Depinde de om. Dacă ai o persoană în față care dă un răspuns eronat, nu merge. Omul trebuie adormit și mintea lui trebuie să asculte comenzile și să le execute întocmai”, a continuat Alexandra Moșneaga.

Te-ar mai interesa: Oncolog: ”Durerile de sân, un semn de alarmă pentr...


Când poți apela la hipnoza

Hipnoterapia poate fi o metodă eficientă de a face față stresului și anxietății. În special, hipnoza poate reduce stresul și anxietatea înainte de o procedură medicală, cum ar fi o biopsie de sân.

Riscuri

Potrivit Mayo Clinic, hipnoza efectuată de un terapeut calificat sau de un profesionist din domeniul sănătății este considerată un tratament medical sigur, complementar și alternativ. Cu toate acestea, hipnoza poate să nu fie adecvată la persoanele cu boli mintale severe.

Te-ar mai interesa: Legătura dintre palpitații și tiroidă. Un medic ca...

Reacțiile adverse la hipnoză sunt rare, dar pot include:

  • Durere de cap
  • Somnolenţă
  • Ameţeală
  • Anxietate sau stres
  • Crearea de amintiri false

Fiți precauți atunci când hipnoza este propusă ca metodă de a rezolva evenimentele stresante de la începutul vieții. Această practică poate provoca emoții puternice și poate risca crearea unor amintiri false.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private