Sari la conținut

Ce rol au mineralele în corp. Medic: Cu ajutorul lor ne bate inima și respirăm

Sursă foto: Shutterstock
Alimente bogate în calciu

Ce rol au mineralele în corp.  Calciul face parte din macro-minerale. Se găsește în cantitate mare în organismul uman, peste un kilogram – în oase, în sânge și în lichidul în care trăiesc celulele. Calciul este acel ceva care asigură transmiterea comenzilor de la creier în tot organismul, iar corpul are nevoie de câteva alimente pentru o funcționare normală a organismului.

Prof. univ. dr. Ștefan Voicu, Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii, spune că aceste minerale asigură așa numitul echilibru electrolitic.

Ce rol au mineralele în corp. Medic: Cu ajutorul lor ne bate inima și respirăm

”Creierul este cel care comandă tot, dar calciul este acel ceva care asigură transmiterea comenzilor de la creier în tot organismul, nu ne referim doar la mișcările pe care le controlăm noi, ci si la mișcările involuntare transmise – bătăile inimii, respirația, mișcarea intestinelor.”, spune dr. Ștefan Voicu, potrivit stirileprotv.ro.

O porție de produse lactate pe zi asigură necesarul de calciu

Sodiu și potasiu. De o parte și de alta a membrane fiecărei celule. Aceste minerale, tot în cantități mari, asigură așa numitul echilibru electrolitic.

”Sodiu si potasiu, le găsim de o parte și de alta a membranei fiecarei celule și sunt esențiale atât în transportul nutrienților din extreriorul celulei în celule și pentru transportul produselor de excreție celulară. Pe baza diferenței de polaritate pe care o fac – ne bate inima.”, afirmă prof. univ. dr. Ștefan Voicu, Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii.

Alimentele conțin sodiu și potasiu, iar fierul are puțină importanță pentru organismul uman. Luăm carne, porție mică de carne, salată cu frunze verzi.

Luăm fier, în md eficient, din carne. Fierul pe care îl conțin vegetalele, indiferent de cantitate, are puțină importanță pentru organismul uman. De aceea, o porție mică de carne. Și o salată cu frunze verzi.

 ”La fiecare masă să mâncăm ceva verde, că e frunză sau castravete – ceva verde ne face bine.”, explică dr. Ștefan Voicu.

Acesta deoarece legume și frunzele verzi conțin și restul mineralelor găsite în organismul uman în urme, dar care sunt vitale: cupru, cobalt, iod, flor, seleniu zinc, magneziu, crom.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel