marți, mai 30, 2023

În urmă cu trei luni, medicii au reușit imposibilul. Un bărbat a primit un transplant de inimă de la un porc. La două luni după experimentul revoluționar, medicii au făcut un anunț trist.

Ce s-a întâmplat cu bărbatul căruia i-a fost transplantată o inimă de porc. Medicii sunt devastați

David Bennett, în vârstă de 57 de ani, a murit marți la Centrul Medical al Universității din Maryland. Medicii nu au dat o cauză exactă a morții, spunând doar că starea lui de sănătate a început să se deterioreze cu câteva zile în urmă.

Te-ar mai interesa: Dr. Alina Tănase: Cancerele de sânge se vindecă. F...

Fiul lui Bennett a adus cuvinte de laudă celor care au încercat să-i salveze viața tatălui său, spunând că el și familia sunt recunoscători pentru fiecare vis nebunesc.

„Suntem recunoscători pentru fiecare moment inovator, pentru fiecare vis nebunesc, pentru fiecare noapte nedorită care a intrat în acest efort istoric”, a spus David Bennett Jr. într-o declarație publicată de Universitatea din Maryland.

David Bennett Jr: „Sperăm că această poveste poate fi începutul speranței și nu sfârșitul.”

După operațiunea din 7 ianuarie, fiul lui Bennett a declarat pentru Associated Press că tatăl său știa că nu există nicio garanție că transplantul va funcționa.

Încercările anterioare unui astfel de transplanturi au eșuat în mare măsură deoarece corpurile pacienților au respins rapid organul provenit de la animal. De data aceasta, chirurgii din Maryland au folosit o inimă dintr-un porc modificat genetic: oamenii de știință au modificat animalul pentru a elimina genele de porc care declanșează respingerea hiper-rapidă și au adăugat gene umane pentru a ajuta organismul să accepte inima de porc.

Te-ar mai interesa: Medic renumit: Diabetul poate fi un prim semn care...

„Suntem devastați de pierderea domnului Bennett. S-a dovedit a fi un pacient curajos și nobil care a luptat până la capăt”, a declarat doctorul Bartley Griffith, care a efectuat operația la spitalul din Baltimore, într-un comunicat.

Nevoia de altă sursă de organe este imensă. În SUA au fost efectuate peste 41.000 de transplanturi anul trecut, un record, inclusiv aproximativ 3.800 de transplanturi de inimă. Dar mai mult de 106.000 de oameni rămân pe lista națională de așteptare, mii mor în fiecare an înainte de a obține un organ și alte mii nici măcar nu sunt adăugate pe listă, considerată a fi prea lungă.

Te-ar mai interesa: Niciun medic de familie pentru 12 localități buzoi...

Medicii nu au dezvăluit cauza exactă a morții lui Bennett. Respingerea, infecția și alte complicații sunt riscuri pentru primitorii de transplant, potrivit fortune.com.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private