miercuri, ianuarie 26, 2022

Cine este bărbatul care a primit transplantul cu inimă de porc. În cercurile medicale, este considerat neetic să se bazeze îngrijirea medicală pe cazierele anterioare, în general.

Primul transplant de acest fel care implică o inimă de porc modificată genetic a ridicat întrebări etice, după ce s-a dezvăluit că pacientul care a fost operat mai devreme a înjunghiat un bărbat de mai multe ori, lăsându-l paralizat.

Te-ar mai interesa: Simptomele cancerului pancreatic: două părți ale c...

David Bennett Sr, 57 de ani, a ajuns cunoscut în întreaga lume la începutul acestei săptămâni, când s-a anunțat că se află în recuperare în siguranță după primul transplant de inimă de porc transgenic de succes din lume, la Centrul Medical al Universității din Maryland.

Medicii universității au anunțat procedura ca fiind un pas important în a ajuta cei peste 110.000 de oameni de pe listele de transplant de organe în fiecare an să primească ajutor la timp, unde mulți mor înainte de a putea fi operați.

„Aceasta a fost o intervenție chirurgicală revoluționară și ne aduce cu un pas mai aproape de rezolvarea crizei deficitului de organe. Pur și simplu nu există suficiente inimi umane de donatori disponibile pentru a umple lista lungă de potențiali beneficiari”, a declarat Dr. Bartley P Griffith, care a efectuat operația, într-un comunicat.

Te-ar mai interesa: Strigătul celebrului profesor Leon Zăgrean: NU VAC...

Știrea a avut cu siguranță un alt impact pentru Leslie Shumaker Downer, al cărui frate a fost înjunghiat de Bennett și rămas paralizat într-un atac la un bar din Maryland în 1988. El a declarat pentru The Washington Post, care a descoperit condamnarea anterioară, că a recunoscut importanța transplantului de inimă, dar nu îl vede pe Bennett ca pe un erou.


Acum primește o a doua șansă, cu o inimă nouă

„Ed a suferit. Ani și ani, familia mea s-a confruntat cu o traumă, în timp ce Bennett, după ce a ieșit din închisoare, și-a văzut mai departe de viață. Iar acum primește o a doua șansă, cu o inimă nouă. Cred că ar fi trebuit ca inima să ajungă la cineva care să merite asta!”, a comentat Leslie Shumaker Downey.

Te-ar mai interesa: Vrei să slăbești, însă nu știi de unde poți începe...

Pe 30 aprilie 1988, Bennett l-a înjunghiat pe Ed de șapte ori într-un bar din Hagerstown, Maryland, după ce l-a văzut pe Ed flirtând cu soția sa.

El a fost condamnat la 10 ani de închisoare și a fost obligat separat să plătească familiei Shumaker 3,4 milioane de dolari într-un proces civil, pe care ei au susținut că nu i-au primit niciodată.

Edward Shumaker a rămas paralizat într-un scaun cu rotile în următoarele două decenii, înainte de a suferi un accident vascular cerebral în 2005 și a murit doi ani mai târziu.

Te-ar mai interesa: Pfizer și BioNTech lansează primul studiu al unei ...

Centrul Medical Universitar a declarat într-o declarație că oferă „îngrijire vitală fiecărui pacient care iese pe ușile sale pe baza nevoilor sale medicale, nu a istoricului sau a circumstanțelor vieții… Acest pacient a venit la noi de nevoie și a fost luată o decizie în ceea ce privește eligibilitatea lui pentru transplant numai pe baza dosarelor sale medicale.”

În majoritatea cercurilor medicale, este considerat neetic să refuzi cuiva îngrijiri medicale pe baza cazierului său penal.

Te-ar mai interesa: Doctor în neuroștiințe: Cum ne putem antrena minte...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private