Sari la conținut

Ce s-a întâmplat cu o tânără după o operație de slăbire: „Stomacul meu nu a fost capsat cum trebuie”

ceaiul care ajuta la slabit
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
ceai de slabit

Ce s-a întâmplat cu o tânără după o operație de micșorare a stomacului. La 32 de ani, Ruxandra a fost la un pas de a-și pierde viața după o operație de micșorare de stomac, intervenție ce a avut loc la o clinică în Turcia.

Obezitatea a devenit, şi în România, o problemă gravă de sănătate. Din nefericire, persoanele diagnosticate astfel este în creştere. În multe cazuri, singura şi ultima soluţie este operaţia de micșorare a stomacului. La o asemenea intervenție chirurgicală a apelat și Ruxandra, o tânără mamă din România.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Acces Direct, femeia, mamă a doi copii, a povestit coșmarul prin care a trecut după operație. Ea susține că medicii ar fi sedat-o zile în șir, iar apoi au trimis-o acasă.

Potrivit celor declarate, Ruxandra a fost salvată la limită de medicii români. Pacienta îi acuză pe doctorii care au operat-o malpraxis și îi va chema în fața judecătorilor. Femeia acuză că au „nenorocit-o”.

Tânăra susține că durerilor pe care le-a avut după operație au fost groaznice, totul pentru că medicii nu i-au capsat stomacul corespunzător. Ruxandra a mărturisit că a fost sedată cu morfină zile la rând.

Ruxandra a trecut prin clipe de coșmar din cauza intervenției, iar medicul pentru că s-ar fi speriat, motiv pentru care a fost supusă Endoscopiei. Tânăra susține că atunci a simțit că a fost operată din nou.

„Gastrectomie manșon”

Cunoscută sub numele de „gastrectomie manșon”, operația permite reducerea stomacului, prin utilizarea metodelor de chirurgie laparoscopică. Pacienții se reîntorc în viața lor de zi cu zi într-un timp scurt și se adaptează la noile diete monitorizate.

​După intervenția chirurgicală, pacienții se vor simți sătui consumând doar cantități mici de mâncare, iar în timp, acest sentiment de senzație de plin se va transforma în pierderea apetitului, cantitatea totală de alimente ingerate scăzând semnificativ.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel