Sari la conținut

Ce să iei cu tine dacă pleci în concediu cu cel mic

Mare, munte, o țară din Europa sau una din Asia? Vizităm Egiptul în vacanța de Paște? Ei bine, oriunde te-ai duce, mai ales dacă iei cu tine și copilul este obligatoriu să ai în bagaj o trusă de urgență, sau mai frumos spus medicamente preventive.

Este esențial ca așa cum îți planifici din timp zborul cu avionul, tot așa să planifici din timp vizita la medicul pediatru. Acesta îți poate da toate detaliile referitoare la unele vaccinuri pe care copilul trebuie sau nu să le facă în funcție de destinația aleasă pentru concediu. Așa că fă-ți o programare la un medic specialist în vaccinări internaționale. Totodată, este bine să ai în bagaj medicamente antiinflamatoare nesteroide, antitermice, antialergice, loțiunile și cremele pentru tratarea arsurilor solare, produsele destinate înțepăturilor de insecte inclusiv contra căpușelor, apă oxigenată, leucoplast.

Uite ce este util să iei cu tine:

  • Antitermice pentru cazul în care copilul sau chiar tu vei face febră.
  • Dar acestea este bine să fie la recomandarea medicului specialist.
  • Săruri de rehidratare orală pentru situația în care există stări de vomă, diaree, deshidratare. De asemenea, ia și antivomitive dar și antidiareeice.
  • Antiinflamatoare nesterioide – pentru combaterea unor dureri.
  • Unguente antibacteriene dar și o loțiune sau un gel împotriva înțepăturilor de insecte.
  • Plasturi împotriva bătăturilor.
  • Apă de mare pentru nasul cu probleme de tot felul.
  • Ia cu tine și un sirop expectorant pentru cazul în care copilul tușește.
  • Este bine să ai în bagaj, dar numai la recomandare medicului pediatru, un antibiotic.
  • Cremă de protecție solară, care să aibă factor de protecție ridicat ( +50).
  • Medicamente pentru constipație. Mai ales că mulți oameni au această problemă cauzată de schimbarea obiceiurilor de acasă.
  • Ia și niște antispastice, în cazul în care ai calculat și va fi exact perioada menstruației în concediu. Este păcat ca durerea caracteristică acestei perioade să-ți strice plimbările.
Rusen Anca

Sunt editor, jurnalist pe sănătate de 8 ani. De ce presă medicală? Fiindcă din cei 15 ani de presă, cel mai mult am iubit sănătatea. Să scriu despre tot ceea ce înseamnă sănătatea în viața unui individ cred că mă definește ca om. Și recunosc: regret că nu am făcut medicină! Practic, sănătatea este cel mai frumos dar pe care l-am primit și paradoxal, singurul pe care îl neglijăm. Fiindcă cel mai mult ne doare un diagnostic care îți ia răsuflarea și care îți pune sufletul la încercare. Boala te împovărează atât sufletește cât și fizic. Scriu fiindcă sănătatea trebuie prețuită și lipsa ei costă enorm. Cred cu tărie că primul pas spre sănătate este cunoașterea, informarea și educarea. Mai exact, ceea ce facem noi, jurnaliștii. Oferim cititorilor noștri accesul la informații corecte, atent documentate medical. În felul acesta, eu simt că pot contribui puțin la tot ceea ce înseamnă prevenția unor boli!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel