marți, mai 30, 2023

Ce să iei pentru colesterol mare. Există două tipuri de colesterol. Colesterolul „bun”, HDL și colesterolul „rău”, LDL. Colesterolul LDL este responsabil pentru multe afecțiuni cardiovasculare și este dăunător pentru sănătate. Acesta se poate depune pe artere, declanșând boli la nivelul inimii. 

Nivelul colesterolului se poate determina prin analize simple de sânge. Este foarte important care sunt limitele normale și ce efect are acesta asupra sănătății, fiind un factor „silențios”. Acesta nu cauzează simptome vizibile și este recomandat să stabilești nivelul colesterolului începând cu vârsta de 20 de ani, prin teste periodice de sânge.

Te-ar mai interesa: Camera Deputaților amână să voteze proiectul de le...

Deși nivelul colesterolului poate fi echilibrat de produse farmaceutice, există o serie de tratamente naturale pentru colesterolul ridicat care te pot ajuta să reduci valorile anormale.

Tratamente naturale pentru colesterolul ridicat, 100% naturale

Aceste tratamente au la bază un ingredient cunoscut în medicina alternativă. Usturoiul este renumit pentru concentrația mare de antioxidanți, esențiali în diminuarea colesterolului mărit. Iată ce tratamente pot fi benefice pentru această afecțiune, potrivit Doza de Sănătate.

Mestecă usturoi crud

Primul remediu este și cel mai simplu. Cu toate acestea, există un ușor dezavantaj – trebuie să consumi usturoi crud.

Te-ar mai interesa: Medic renumit: Diabetul poate fi un prim semn care...

Mulți oameni preferă să înghită usturoiul întreg pentru a evita gustul și mirosul acestuia. Însă studiile arată că acest lucru îi poate reduce eficacitatea, în comparație cu mâncatul acestuia mestecat sau zdrobit.

De ce ai nevoie?

1 cățel de usturoi crud în fiecare zi

Cum îl mănânci?

În fiecare zi ar trebui să mănânci un cățel de usturoi crud, mestecat sau zdrobit.
Dacă îți este dificil să-l mesteci, poți să-l amesteci sau să-l adaugi în mâncare, dar fără să-l gătești.
Poți atenua gustul puternic, mestecând câteva semințe de anason sau frunze de pătrunjel după consumul de usturoi.

Te-ar mai interesa: Semne prevestitoare de Alzheimer care apar cu apro...

Usturoi și suc de lămâie

Studiile arată beneficiile cardiovasculare oferite de amestecul de usturoi și suc de lămâie. Un anumit studiu a fost realizat cu persoane între 30 și 60 de ani cu hiperlipidemie moderată timp de opt săptămâni. Rezultatele studiului au fost evaluate după două luni.

De ce ai nevoie?

8 căței de usturoi de dimensiuni medii
1 lingură de suc de lămâie

Ce trebuie să faci?

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Topul celor mai bune alimente pentru...

Pentru început, bea lingura de suc de lămâie pe stomacul gol.
Apoi, consumă cățeii de usturoi pe tot parcursul zilei, dar întotdeauna cruzi. Îi poți tăia pentru a-ți condimenta alimentele, îi poți amesteca în gazpacho, îi poți consuma pe pâine prăjită, etc.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private