duminică, august 7, 2022

Alimente care previn diabetul. Mâncați bânză, mere și iaurt și reduceți cantitatea de carne roși și de cartofi pentru a preveni apariția diabetului, arată un ghid, care a însemnat sintetizarea a peste 500 de studii științifice. A

Acestea au fost puse cap la cap de o echipă de cercetători de la Universitatea Oxford și Diabetes UK. Medicii britanici au publicat lista cu alimentele care te ajută să eviți dezvoltarea diabetului de tip 2.

Te-ar mai interesa: Predicții RUNE 4-14 august. Câștig pe toate planur...

Până acum, în Marea Britanie, persoanele care aveau risc crescut de a face diabet primeau doar sfaturi de genul ce nutrienți să adauge în dietă – „creșteți aportul de fibre în alimentație cu 15%”- sau că trebuie să scape de kilogramele în plus – „trebuie să slăbiți 5% din greutate”.

Însă, diabetologii au ajus la concluzia că aceste sfaturi nu sunt adaptate la modul de viață actual.

Dr. Pamela Dyson, un nutriționist cercetător de la Universitatea Oxford, co-președinte al echipei care a realizat acest ghid, spune că s-a ales această nouă abordare „pentru co oamenii mănâncă alimente, nu „nutrienți” (…) și este mult mai ușor să comunci mesajul atunci când le vorbești despre ceea ce ei consumă”.

Te-ar mai interesa: Alimentul comun care reduce riscul de deces. Nutri...

Dieta trebuie personalizată

Trebuie subliniat că acest nou ghid nu elimină regulile vechi, ci le completează. Pentru a evita să facă diabet, persoanele supraponderale au în continuare nevoie să slăbească și să facă mișcare. Acum, însă, li se spune exact și ce să mănânce.

Totuși, experții atrag atenția că doar mâncând aceste alimente „bune” nu înseamnă că n-o să faci niciodată diabet de tip 2, ci că nu o să-l ajuți să se declanșeze.

Te-ar mai interesa: Rugăciune către Sfânta Teodora de la Sihla, ocroti...

„Chiar și după ce am parcurs toate dovezile științifice, nu am putut găsi a cale sigură. Nu există o dietă care să rezolve problema. (…) Există o varietate de opțiuni care lucrează diferit în funcție de om. (…) Trebuie să lucrăm cu fiecare om în parte ca să-l ajutăm să ajungă la dieta cea mai potrivită pentru el”, a arătat Dr. Duane Mellor, de la Universitatea Coventry, și ea co-autor al ghidului.

Te-ar mai interesa: Fructele verzi care pot reduce cancerele cu peste ...

Alimente bune

Cereale integrale

Fructe, în special mere, struguri și afine

Legume cu frunze verzi

Produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi, în special iaurt și brânză

Ceai și cafea

Alimente de evitat:

  • Carne roșie și prelucrată
  • Cartofi, în special chipsuri
  • Băuturi zaharoase
  • Carbohidrați rafinați, de ex. pâine albă, orezul alb

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private