sâmbătă, ianuarie 23, 2021
Elena Oceanu

Este adevărat că poţi slăbi mâncând, însă trebuie să ţii cont ce alimente alegi. Iată ce trebuie să conţină dieta ta dacă vrei să ai un abdomen plat:

Lactate

Brânza, iaurtul şi laptele conţin proteine care ajută la dezvoltarea ţesutului muscular şi calciu pe care te poţi baza dacă vrei să scapi de colăcei. Teoria a fost testată pe şoareci supraponderali care au dat jos 42% din greutatea corporală după ce au primit suplimente de calciu.

Grăsimi sănătoase

Dacă vei consuma grăsimile potrivite, o să scapi de grăsimea de pe abdomen. Alimente care conţin aceste grăsimi sunt: avocado, untul de arahide, uleiul de măsline, nucile şi migdalele.

Ceai verde

În cadrul unui studiu, subiecţii care au făcut exerciţii şi au  băut două sau mai multe ceşti de ceai verde pe zi, au dat jos de şase ori mai multă grăsime din zona abdomenului decât cei care nu au băut ceai verde. Catechinele, compuşii care se găsesc în cantităţi mari în ceaiul verde stimulează organismul să ardă mai repede grăsimile, este teoria cercetătorilor.

Fibre

Fibrele solubile care se găsesc în ovăz, mere, citrice sunt foarte eficiente în combaterea grăsimii de pe burtă. Cercetătorii sugerează că pentru fiecare 10 grame de fibre solubile pe care le consumi zilnic, grăsimea de pe abdomen se va reduce cu 3,7%. O dietă care include atât fibre solubile cât şi insolubile (ca cele din oleaginoase, fasole, vegetale şi cereale integrale) echilibrează nivelul de zahăr în sânge şi scade pofta de mâncare. Ai 50 de ani sau mai puţin? Atunci adaugă în dieta ta cel puţin 25 grame de fibre pe zi.