Sari la conținut

Ce să mănânci dimineața ca să slăbești garantat. Preparatul delicios care arde grăsimea, reglează tensiunea și scade colesterolul

mic dejun
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
medicii recomandat să consumi produse care ajută la promovarea atenției și a concentrării

Ce să mânânci dimineața ca să slăbești. Prima masă a zilei este esenţială, mai ales atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus. Specialiştii spun că persoanele care nu sar peste micul-dejun mănâncă mai puţin pe parcursul zilei.

”Dacă nu mâncăm, este probabil ca în jurul orelor 11-12 să apară o senzație intensa de foame care să fie „rezolvată” prin dulciuri sau alte produse hipercalorice. Cel mai bun mic-dejun este acela care are fibre suficiente şi proteine care să iţi ţină de foame până la următoarea masă, fără prea mult zahăr sau grăsimi saturate. Alegerile bune, sănătoase includ pâine integrală, ouă, unt de arahide, cereale, fructe, lapte degresat”, explică nutriționistul Corina Zugravu.

Acest mic dejun sanatos si delicios te va ajuta sa pierzi din greutate si va preveni cancerul de colon; dureaza doar 15 minute sa il prepari!

Iata cateva motive pentru care mesele pe baza de fulgi de ovaz trebuie integrate in rutina alimentara zilnica:

Senzatia de satietate: fulgii de ovaz sunt bogati in fibre, care iti vor oferi senzatia de satietate a unui mic dejun, pana la momentul urmatoarei mese. Mai mult, ei stimuleaza digestia; asadar, sunt ideali pentru persoanele care vor sa piarda in greutate.

Regleaza nivelul colesterolului: datorita fibrelor sanatoase pe care ovazul le contine, nivelul colesterolului se va regla.

Regleaza tensiunea arteriala: in afara tuturor ingredientelor care regleaza tensiunea, fulgii de ovaz reprezinta cea mai buna solutie, avand in vedere ca sunt bogati in fibre vegetale

Reteta fulgi de ovaz cu banane si nuci (porridge)

Ingrediente

500 ml de lapte (de vacă sau vegetal)
120 g de fulgi de ovăz fini
un praf de sare
2 banane
o mână de nuci
2-3 linguriţe de miere
scorţişoară după gust

Instrucțiuni de preparare

Se pune laptele la fiert împreuna cu sarea.
Când laptele începe să se umfle, se adaugă fulgii de ovăz şi se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când cu o lingură de lemn.
Veţi simţi la mână că terciul începe să se îngroaşe. Când ajunge la consistenţa dorită, se ia de pe foc şi se repartizează în castroane.
Se pun deasupra felii de banană, nuci tocate şi scorţişoară.
După ce se mai raceste, se îndulceşte cu miere după gust şi e gata de servit.

Valori nutriționale
Valori per porție
Calorii 485
Grăsimi: 12 g
Carbohidrați: 81 g
Fibre: 10 g
Proteine: 16 g

Inlocuieste micul dejun cu acest amestec de cel putin 3 ori pe saptamana si te vei bucura de o silueta de invidiat dar si de preventia cancerului.

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel