sâmbătă, iunie 25, 2022

Alimentele consumate înainte sau după activitatea sportivă sunt un element-cheie pentru îmbunătățirea randamentului.

Exerciții fizice după micul dejun
În cazul în care activitatea aleasă este de tip cardiovascular, se recomandă un mic dejun ușor, pe bază de fructe sau suc, completat cu o felie de pâine prăjită și miere, pentru refacerea energiei, sau cereale. Dacă este vorba despre exerciții anaerobice, se recomandă tot un mic dejun ușor, asemănător celui menționat, pentru că nu este bine ca stomacul să fie plin. În ambele cazuri este foarte importantă hidratarea: trebuie să se bea aproximativ 500 ml de apă cu 30 de minute înainte de începerea exercițiilor.

Te-ar mai interesa: Carmen Brumă: Foarte important! Carnea e prietena ...

Exerciții fizice înainte de masa de prânz
Pauza de prânz, chiar înainte de a mânca, este un interval orar pe care mulți îl aleg pentru a face sport. Înainte de începerea activității sportive trebuie să se ia o gustare pe bază de fructe. Pe de altă parte, când s-a efectuat deja o activitate cardio, este important să se recupereze energia prin carbohidrați și o porție de proteine. Dacă s-a efectuat vreun exercițiu Pilates sau yoga, nu este atât de necesar aportul de carbohidrați, fapt pentru care ar fi ideale proteinele, legumele și un colț de pâine de cel mult 40 de grame.

Te-ar mai interesa: Drama Mirelei Vaida. A trecut prin momente cumplit...

Exerciții fizice după-amiaza
Marea majoritate a oamenilor aleg să facă sport după ce ies de la serviciu. Dacă este vorba despre un exercițiu anaerobic, trebuie să se consume ceva ușor, cina fiind pe bază de proteine, legume ușor digerabile sau salată. Ca desert se recomandă un fruct cu indice glicemic scăzut precum mărul, para sau mandarina. Dacă după serviciu se optează pentru alergări, ideal ar fi ca masa de seară să includă proteine și legume crude, precum și un aport de carbohidrați. De exemplu, un meniu perfect ar fi o salată de pui sau ton și o felie de pâine integrală prăjită.

Te-ar mai interesa: Previziuni RUNE 27-3 Iunie. Voropchievici: Totul e...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private