Sari la conținut

Ce să mănânci la micul dejun ca să-i întărești sistemul imunitar

omleta
Sursa foto: arhiva Doctorul Zișlei
ou, sursă de vitamina D

Circa 70% din sistemul imunitar se află la nivel gastro-intestinal, motiv pentru care alimentaţia este esenţială pentru a-l îmbunătăţi şi a-l face mai rezistent la infecţiile din sezonul rece.

Iată cu ce alimente să-ți începi dimineața ca să ții la distanță gripa:

1. Salată de fructe

Vitamina Ceste un nutrient esențial pentru menținerea sănătății și se găsește din plin în citrice.

2. Ouă fierte

Ouăle conțin vitamina D care îți reduce riscul de a răci, iar dacă ai răcit déjà, grăbește vindecarea. Un găbenuș de ou conține cam 6% din doza zilnică recomandată de vitamina D.

3. Iaurt cu germeni de grâu

Zincul poate scurta o răceală cu aproximativ o zi și jumătate, potrivit Reuters, iar germenii de grâu sunt printer cele mai importante surse de zinc.

4. Omletă cu ardei gras

Citricele nu sunt singurele surse de vitamina C. O ceașcă de ardei gras tocat conține 190 de mg de vitamina C, adică de două ori mai mult decât o portocală. Ardeiul gras conține și vitamina A, care luptă împotriva bacteriiloe.

5. Ceai

Ceaiul de echinaceea este cunoscut pentru faptul că previne și înlătură eficient răcelile. Folosit de secole pentru a ajuta sistemul imunitar să devină mai rezistent, ceaiul de echinaceea are o serie de proprietăți antivirale, antibacteriene si antimicrobiale.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel