Sari la conținut

Ce să nu faci niciodată după ce ai mâncat

Fumatul, baia sau somnul sunt câteva dintre lucrurile pe care trebuie să le eviți după ce ai luat masa, deoarece îngreunează sau împiedică digestia.

Nu fuma: experimentele experților au arătat că o țigaretă fumată imediat după masă, are același efect pe care l-ar avea 10 țigări

Nu mânca fructe: dacă mănânci fructe imediat după masă, acestea rămân în stomac împreună cu restul alimentelor. De aceea este recomandat să mănânci fructele la cel puțin o oră după masă sau cu o oră înainte. De preferat este să mănânci fructele dimineața pe stomacul gol pentru ca organismul să folosească toți nutrienții și să ai energie pentru a începe ziua.

Nu bea ceai deoarece frunzele de ceai conțin o mare cantitate de acid. Această substanță îngreunează digestia, de aceea e indicat să consumi ceaiul la o oră după masă.

Nu face baie: baia fierbinte crește fluxul de sânge din mâini și picioare și scade cantitatea de sânge din zona stomacului, lucru care va slăbi sistemul digestiv.

Nu merge la plimbare: plimbarea imediat după masa poate duce la indigestie și aciditate. Poți merge la pimbare la 30 – 40 de minute după ce ai mâncat. În acest fel vei arde caloriile în plus și vei căpăta mai multă energie.
Nu dormi: În timpul somnului de după-amiază, digestia este mult încetinită, de aceea apare refluxul gastric (sau regurgitarea). În plus, un studiu al Universităţii din Birmingham a demonstrat că persoanele care obişnuiesc să doarmă după masa de prânz prezintă cu 26% mai multe riscuri de a se îmbolnăvi de diabet, pentru că în somn organismul nu mai produce insulină (hormon în lipsa căruia se instalează diabetul zaharat).

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel