luni, august 8, 2022

În momentele în care ești prins în programul tău aglomerat, dorința de a-ți hrăni stomacul gol te obligă să mănânci orice îți pică în mână. Dar este corect să mănânci orice îți place, oricând îți place? Răspunsul este un „nu” evident. A mânca toate alimentele potrivite la un moment nepotrivit poate crea o mulțime de probleme pentru intestinul nostru.

Nu este vorba doar de a mânca alimente sănătoase și de a evita junk food dimineața sau de a ști ce este bine și rău pentru sănătatea ta. Scopul este de a înțelege cum să optimizați alimentele pe care le consumați pentru a îmbunătăți digestia și a maximiza absorbția nutrienților cheie. Acest ghid vă va ajuta să înțelegeți ce să mâncați și ce să nu mâncați pe stomacul gol, astfel încât să vă puteți planifica corect masa de timp.

Te-ar mai interesa: Secretul unui zâmbet sănătos și frumos împărtășit ...

Alimente de evitat pe stomacul gol

Produse lactate fermentate (iaurt): consumul de produse lactate fermentate, cum ar fi iaurtul, la prima oră dimineața face ca bacteriile lactice prezente în iaurt să fie ineficiente datorită acidității ridicate a acidului din stomac.

Băuturi cofeinizate: Consumul de ceai / cafea vă poate ajuta să începeți dimineața cu o stare de spirit bună, dar dacă le serviți pe stomacul gol, crește doar riscul de aciditate.

Mâncare picantă: Ardeiul iute sau alimentele picante sunt în mod natural înțepătoare și pot declanșa indigestie dacă sunt consumate pe stomacul gol, ducând la reacții acide și crampe.

Te-ar mai interesa: Cel mai sănătos și eficient exercițiu, potrivit pe...

Citricele: Atunci când citricele sunt consumate pe stomacul gol, acestea pot provoca arsuri la stomac, crescând în plus riscul de gastrită și ulcer gastric.

Legume crude: Sunt surse bogate de aminoacizi, dar pot provoca arsuri la stomac, dureri abdominale și flatulență, mai ales atunci când sunt consumate pe stomacul gol.

Dulciuri: aportul de zahăr devreme dimineața poate crește semnificativ nivelul insulinei prin încetinirea pancreasului care tocmai s-a trezit, ducând astfel la diabet.

Te-ar mai interesa: Carmen Brumă: 10 alimente de post care NU îngrașă...

Băuturi carbogazoase: băutura carbogazoasă dimineața poate reduce aportul de sânge la stomac, deteriorându-vă membranele mucoase și încetinind procesul de absorbție.

Alimente de mâncat pe stomacul gol

Nucile: dacă sunt consumate pe stomacul gol, nucile îți îmbunătățesc sănătatea digestivă prin normalizarea nivelurilor de pH din stomac.

Afine: Consumul regulat de afine dimineața la micul dejun vă îmbunătățește memoria și reglează tensiunea arterială și metabolismul.

Te-ar mai interesa: Anevrism cerebral: ”Cea mai gravă durere de cap di...

Ouă: Doriți să reduceți aportul zilnic de calorii la jumătate? Treceți la consumul de ou la micul dejun, acestea vă reduc semnificativ aportul zilnic de calorii.

Apa caldă: un pahar de apă caldă cu miere și lămâie înainte de a lua micul dejun îmbunătățește circulația sângelui, digestia și ajută la procesul de slăbire.

Fulgi de ovăz: consumul de fulgi de ovăz primul lucru dimineața asigură o acoperire pe căptușeala interioară a stomacului care previne iritarea de acid natural HCL (acid clorhidric) din corp.

Te-ar mai interesa: 15 mituri despre cancer. Medic român: Vă recomand ...

Pâine integrală: Pentru un mic dejun sănătos, încercați să consumați pâine integrală, deoarece aceata este plină de carbohidrați și alți nutrienți esențiali de care organismul are nevoie.

Mierea: Mierea dimineața oferă energie corpului tău, prin activarea hormonului „simte-te bine” al creierului, cunoscut sub numele de serotonină.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private