Sari la conținut

Ce schimbări uimitoare apar în organism dacă nu consumi alcool timp de o lună

consumul de alcool
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Știi ce se întâmplă în organism după o lună fără alcool? Există perioade în care consumul de alcool este mai crescut, iar organsimul are nevoie de o pauză. Iată ce se întâmplă dacă nu consumăm băuturi alcoolice timp de o lună.

Experții au explicat ce se întâmplă cu organismul atunci când încetăm să mai bem alcool.

Săptămâna 1

În prima săptămână fără alcool, cel mai probabil vei ceda dacă ești un consumator înrăit, spun experții. Însă, dacă te vei abține, vei observa că somnul începe să fie unul regulat. Asta înseamnă că vei începe să adormi mai greu, deoarece alcoolul îți provoacă stare de somn, însă acesta va fi mai de calitate.

De asemenea, vei începe să mănânci mai sănătos, să nu mai consumi atât de mult fast-food, dar și să bei mai multă apă. Vei putea să te concentrezi mai ușor și te vei simți mult mai odihnit.

Săptămâna 2

După două săptămâni vei începe să simți beneficiile unui somn mai bun și ale hidratării. Te vei simți mai motivat, iar aspectul pielii va fi îmbunătățit, vei părea mai sănătos. Dacă faci parte din categoria de oameni care suferă de reflux sau arsuri la stomac, vei observa o reducere a acestor simptome.

Săptămâna 3

În această etapă, tensiunea arterială va scădea și veți scăpa de mai multe calorii. Așadar, veți pierde câteva kilograme, scrie dailystar.co.uk.

Săptămâna 4

În acest punct te vei simți mult mai bine decât în perioada în care ai consumat alcool. Pielea va fi revigorată, iar acneea va dispărea încetul cu încetul.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel