luni, octombrie 19, 2020

Un nou studiu publicat în revista Evolutionary Psychological Science  a scos la iveală un lucur uimitor despre bărbați. Se pare că atunci când au o parteneră nouă de sex, calitatea spermei se îmbunătățește.

”Studiul nostru a scos la iveală că comportamentul ”ejaculator” al bărbatului și compoziția spermei se schimbă ca răspuns la un stimul feminin nou”, au explicat cercetătorii de la College of Wooster, Ohio.

Citește și:

Fiziologia și comportamentul bărbatului sunt influențate de un nou partener. Într-un studiu din 2000, de exemplu, s-a descoperit că bărbații expuși repetat la un stimul erotic erau mai puțin excitați. Însă, excitația și circumferința penisului a crescut când bărbații au fost expuși la stimuli feminini noi. Aceste descoperiri arată că virilitatea bărbaților crește când au o nouă parteneră de sex, iar calitatea spermei se îmbunătățește.

Citește și:

 

Pentru studiul curent, cercetătorii au căutat să descopere dacă comportamentul bărbaților se schimbă, ca răspuns la stimuli de sex feminin cunoscuți sau noi. Un total de 21 de bărbații heterosexuali cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani între au fost recrutați pentru a viziona șapte clipuri video cu sex explicit într-o cameră privată la fiecare 48-75 ore, timp de 15 zile.

Citește și:

Primele șase videoclipuri aveau aceeași actriță și actor, în timp ce al șaptelea avea o altă actriță, dar același actor. Fiecare film a constat dintr-un clip de trei minute dintr-un film de 20 de minute și a fost pus pe repeat până când bărbații au ejaculat.

Bărbații au fost instruiți să noteze la ce oră au început vizionarea filmului, la ce oră au ejaculat, și sperma a fost depusă într-o eprubetă. Cercetătorii au evaluat, de asemenea, ora ejaculării, volumul și numărul de spermatozoizi mobili de la fiecare participant.

Rezultatele au arătat că timpul de ejaculare a variat între patru și 21 de minute. De asemenea, bărbații au ejaculat mai repede, iar sperma a avut o calitate mai bună, în cazul celui de-al șaptelea film, cu actrița nouă.

 

Parteneri