Sari la conținut

Ce se întâmplă cu corpul uman după 70 de ani: Boala Alzheimer poate cauza probleme grave

batran
sursa foto: freepik.com
Ce se întâmplă în corp după 70 de ani

Ce se întâmplă cu corpul uman după 70 de ani: oamenii intră în stadiul oameni batrani și în corpul lor apar schimbări și probleme de sănătate.

Schimbările normale ale organismului la această vârstă se manifestă în principal în următoarele 6 aspecte, conform The Health Site:

  • Capacitate mentală redusă;
  • Slăbirea funcției cardiace;
  • Imunitatea redusă;
  • Probleme și tulburări de somn;
  • Încetinirea metabolismului;
  • Deteriorarea stării oaselor și articulațiilor.

Schimbările care apar în organism după 70 de ani

Pe măsură ce îmbătrânim, la fel și creierul. Fiziologic, anumite părți ale creierului se vor micșora și transmisia semnalului între diferite zone va deveni mai lentă, ceea ce înseamnă că devine mai greu de reținut. De asemenea, este mai greu să reproduci numele sau povestea unui străin. De asemenea, concentrarea devine mai dificilă.

Unii oameni la această vârstă se plâng de pierderea memoriei și abilitățile de gândire afectate. Acesta nu este întotdeauna un precursor al bolii Alzheimer sau al altor tipuri de demență. De fapt, această situație este o manifestare a îmbătrânirii normale a creierului. Boala Alzheimer poate cauza probleme mai grave de memorie și de a duce o viață normală.

Metode de a preveni declinul mental

Cel mai bun mod de a preveni declinul mental este să vă „antrenați” în mod regulat creierul.

Acesta este un aspect important în reducerea degenerescenței mentale. În viața de zi cu zi, acordați atenție nutrienților precum vitaminele B (vitaminele B12, B9 etc.) și substanțelor precum DHA și EPA.

Pe măsură ce îmbătrânim, inima începe inevitabil să îmbătrânească. Această îmbătrânire se poate manifesta prin reducerea fluxului de sânge către inimă în timpul exercițiilor fizice. Din punct de vedere fiziologic, peretele interior al inimii poate deveni mai gros, valva cardiacă poate deveni mai rigidă, iar circulația sângelui poate încetini.

Studiile relevante arată că contracțiile ventriculare premature apar după vârsta de 75 de ani, mai relatează publicația.

Rata de incidență la această vârstă ajunge la 69%, iar cele mai frecvente probleme sunt întărirea arterelor și formarea plăcii.

Probleme comune pentru persoanele în vârstă

Aceste probleme sunt probleme comune pentru persoanele în vârstă de peste 70 de ani. Sunt asociate cu riscuri cardiovasculare și cerebrovasculare. Dacă nu sunteți expus la factori nefavorabili precum fumatul și obezitatea, atunci riscul de probleme cardiace va fi mult mai mic.

  • Renunțați la fumat și limitați consumul de alcool, mențineți o dietă sănătoasă, fiți activi fizic, mențineți o atitudine calmă și optimistă și dormiți bine.
  • Aceste principii de viață sănătoasă ajută la încetinirea îmbătrânirii inimii și a vaselor de sânge și reduc riscul bolilor cardiovasculare și cerebrovasculare.

Peste 70, rata pierderii musculare poate crește

Pe măsură ce îmbătrânim, abilitățile metabolice se slăbesc treptat. Peste 70, rata pierderii musculare poate crește, dar probabilitatea acumulării de lipide va fi mai mare.

Ar trebui să acordați atenție reducerii aportului de calorii și să evitați unele diete bogate în calorii, care sunt bogate în grăsimi și zahăr. Legume și fructe, cereale integrale, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi și carne de pasăre bogată în proteine, pește etc. sunt ingrediente care trebuie consumate cu moderatie. Adulții peste 70 de ani au deficit de vitamina D, așa că suplimentarea este esențială.

Boli care apar după 70 de ani

  • Dintre persoanele de peste 70 de ani, aproximativ un sfert din populație are osteoporoză, proporția femeilor care au osteoporoză fiind mai mare decât cea a bărbaților. Osteoporoza este o problemă comună la persoanele în vârstă, cauzată de un dezechilibru în metabolismul osos și de rezistența osoasă redusă cauzată de pierderea accelerată a osului.
  • Problemele cauzate includ în principal dureri osoase și fracturi minore Pe lângă reducerea rezistenței osoase, adulții în vârstă vor pierde treptat masa musculară și forța, iar tendoanele vor deveni mai rigide, afectând flexibilitatea și echilibrul corpului.

Obiceiul de a face mișcare în mod regulat trebuie dezvoltat la o vârstă fragedă

Alături de exercițiile aerobice, concentrați-vă pe antrenamentul regulat de forță, în special pe antrenamentul cu greutăți. Aceasta este o modalitate bună de a ameliora scăderea densității osoase. Acordarea mai multă atenție suplimentelor cu proteine ​​de înaltă calitate, calciu, magneziu, vitamina D, vitamina K și alți nutrienți este, de asemenea, un aspect important al prevenirii osteoporozei și pierderii musculare.

Probleme de somn

tulburare de somn
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Problemele de somn sunt mai frecvente în rândul persoanelor în vârstă de peste 70 de ani. Aceste probleme de somn se pot manifesta prin creșterea timpului petrecut treaz, dificultăți de a adormi și scăderea timpului petrecut în somn profund. În general, femeile au mai multe șanse de a avea probleme de somn. Această problemă de somn se poate manifesta și prin adormirea mai devreme, dar trezirea mai devreme și, în general, având dificultăți în a adormi după trezire.

Acest tip de schimbare a tiparelor de somn este, de asemenea, o problemă comună pentru persoanele în vârstă. Dezvoltați obiceiuri bune de somn, asigurați-vă un mediu liniștit în dormitor, nu vă uitați la televizor înainte de a merge la culcare, nu beți ceai tare și cafea tare etc. Înainte de a merge la culcare, păstrează-ți mintea calmă, gestionează activ comorbiditățile.

Acestea sunt aspecte importante ale îmbunătățirii somnului la vârstnici. Dacă poți dormi 7-8 ore în fiecare noapte, este foarte bine.

După 70 de ani, apărarea organismului uman împotriva bolilor și germenilor slăbește treptat. În ceea ce privește virușii, persoanele în vârstă de peste 70 de ani sunt expuși unui risc ridicat. Nu numai că sunt susceptibili la infecție, dar au și un risc semnificativ crescut de boală severă și complicații asociate după infecție.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel