sâmbătă, iunie 25, 2022

Sarcinile sunt mai des afectate de COVID-19, cu un risc mai mare de nașteri premature, arată un nou studiu francez.

Lansat marți de Spitalele de Asistență Publică din Paris (Paris AP-HP), cel mai mare spital universitar din Franța, studiul a fost condus de o echipă de cercetători de la Spitalul Bichat și Agenția de Biomedicină și publicat în revista științifică Plos Medicine.

Ei au comparat riscurile de morbiditate maternă la femeile diagnosticate cu și fără COVID-19 și spitalizate înainte sau în timpul nașterii, între ianuarie și iunie 2020, în Franța, în timpul primului val al pandemiei.

Te-ar mai interesa: Monica Pop, după ce a fost operată de cancer pentr...

Motivul din spatele analizei acestei cohorte retrospective a fost de a evalua în ce măsură „riscul de morbidități materne și de rezultate obstetricale adverse și diagnosticul de COVID-19 la femeile însărcinate ar putea fi asociate”, potrivit studiului.

„Am observat legături între un diagnostic de COVID-19 și mai multe morbidități materne, inclusiv nașteri premature, preeclampsie (când creșterea tensiunii arteriale este asociată cu creșterea proteinelor în urină), hemoragie la momentul nașterii și nașterile prin cezariană”, a spus.

Constatările sunt în concordanță cu cele din studiile anterioare, arătând un risc mai mare de tulburări de sarcină și naștere atunci când mama a contractat COVID-19.

Te-ar mai interesa: Leacul care vindecă boli grave. Lidia Fecioru: ...


Aproape 250.000 de nașteri au fost analizate

Pentru acest studiu, cercetătorii au avut acces la date din Programul de Médicalisation des Systèmes d’Information (PMSI), un instrument care adună date de la fiecare spital francez.

În total, 244.645 de nașteri au fost incluse în analiză, dintre care 874 (0,36 la sută) femei au fost diagnosticate cu COVID-19.

Dintre acestea, 5.832 de nașteri au fost prin fertilizare in vitro (FIV), dintre care 0,27% au fost diagnosticate cu COVID-19.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă cu creierul când bei vin sau țuică....

Rezultatele au arătat că femeile însărcinate care au contractat virusul erau puțin mai în vârstă decât restul (31,1 față de 30,5 ani), adesea mai obeze (0,69% față de 0,33%) cu antecedente de hipertensiune arterială (0,87% față de 0,33%). 0,35 la sută).

Cei cu COVID-19 au fost mai puțin probabil să fie fumători activi sau mame pentru prima dată și ratele de concepție folosind tehnica de reproducere asistată (ART) au fost similare între cele două grupuri, a semnalat studiul.

Te-ar mai interesa: Usturoi: cum să-l folosești pentru curățarea arter...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private