Sari la conținut

Ce se întâmplă cu femeile însărcinate care se infectează cu covid? Datele ultimului studiu realizat

I s-a interzis avortul unei sarcini cu risc!
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Fătul lui Cox a fost diagnosticat cu trisomia 18, o anomalie care duce la avort spontan, la nașterea unui copil mort sau la deces la scurt timp după naștere.

Sarcinile sunt mai des afectate de COVID-19, cu un risc mai mare de nașteri premature, arată un nou studiu francez.

Lansat marți de Spitalele de Asistență Publică din Paris (Paris AP-HP), cel mai mare spital universitar din Franța, studiul a fost condus de o echipă de cercetători de la Spitalul Bichat și Agenția de Biomedicină și publicat în revista științifică Plos Medicine.

Ei au comparat riscurile de morbiditate maternă la femeile diagnosticate cu și fără COVID-19 și spitalizate înainte sau în timpul nașterii, între ianuarie și iunie 2020, în Franța, în timpul primului val al pandemiei.

Motivul din spatele analizei acestei cohorte retrospective a fost de a evalua în ce măsură „riscul de morbidități materne și de rezultate obstetricale adverse și diagnosticul de COVID-19 la femeile însărcinate ar putea fi asociate”, potrivit studiului.

„Am observat legături între un diagnostic de COVID-19 și mai multe morbidități materne, inclusiv nașteri premature, preeclampsie (când creșterea tensiunii arteriale este asociată cu creșterea proteinelor în urină), hemoragie la momentul nașterii și nașterile prin cezariană”, a spus.

Constatările sunt în concordanță cu cele din studiile anterioare, arătând un risc mai mare de tulburări de sarcină și naștere atunci când mama a contractat COVID-19.

Aproape 250.000 de nașteri au fost analizate

Pentru acest studiu, cercetătorii au avut acces la date din Programul de Médicalisation des Systèmes d’Information (PMSI), un instrument care adună date de la fiecare spital francez.

În total, 244.645 de nașteri au fost incluse în analiză, dintre care 874 (0,36 la sută) femei au fost diagnosticate cu COVID-19.

Dintre acestea, 5.832 de nașteri au fost prin fertilizare in vitro (FIV), dintre care 0,27% au fost diagnosticate cu COVID-19.

Rezultatele au arătat că femeile însărcinate care au contractat virusul erau puțin mai în vârstă decât restul (31,1 față de 30,5 ani), adesea mai obeze (0,69% față de 0,33%) cu antecedente de hipertensiune arterială (0,87% față de 0,33%). 0,35 la sută).

Cei cu COVID-19 au fost mai puțin probabil să fie fumători activi sau mame pentru prima dată și ratele de concepție folosind tehnica de reproducere asistată (ART) au fost similare între cele două grupuri, a semnalat studiul.

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel