miercuri, februarie 8, 2023

Pe pagina oficială, RO Vaccinare, doctorul primar de medicină de familie, Dr. Claudia Felicia Pop, vorbește despre efectele pe termen lung ale covid-lui în cazul copiilor. Potrivit cadrului medical, chiar dacă infecția a fost una cu o formă ușoară a bolii, părinții se pot aștepta șa efecte pe termen lung. Printre efectele long covid, medicul subliniază tulburările de memorie, de învățare, de vedere și chiar complicații cardiace.

Te-ar mai interesa: Medic cardiolog: Românii greșesc când vine vorba d...

„La copii, spre deosebire de formele anterioare, de data aceasta mulți sunt simptomatici. Cele mai multe sunt forme ușoare, dar am avut forme severe și decese în rândul copiilor.

Orice simptom de la o durere de gât, la obstrucție nazală, la tuse seacă , febră, chiar și manifestări de tip gastroenterocolită ridică suspiciunea de infecție cu SARS CoV.

Această infecție este cu foarte multe fațete. Știm că avem un copil fără probleme cronice, dar nu știm cu ce sechele poate să rămână în urma infecției. Sechelele pot fi tulburări de memorie, de învățare, de vedere și chiar complicații cardiace.

Te-ar mai interesa: Ce să NU faci in caz de cutremur. Dr. Ciuhodaru: E...

Orice părinte trebuie să pună în balanță toate informațiile: vaccinarea îi poate salva copilul. Pot să vă spun că fiul meu a tolerat vaccinul foarte bine, nu a avut niciun fel de manifestări secundare după administrare”, spune dr. Claudia Felicia Pop, medic primar medicină de familie, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Te-ar mai interesa: Colesterolul ridicat: iată 10 semne de avertizare...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private