Sari la conținut

Ce se întâmplă cu inima unei femei după ce intră la menopauză. Vizita la cardiolog este obligatorie

Bolile de inimă apar mai devreme la bărbați, deoarece femeile sunt protejate de un hormon feminin numit estrogen. La menopauză însă, când nivelul acestui hormon scade, e indicată o vizită la medicul cardiolog. Bărbații, în schimb, ar trebui să se controleze la inimă, începând cu vârsta de 40 de ani.

Medicul cardiolog Oren Iancovici a explicat pentru Doctorul Zilei cum să amânăm cât mai mult apariția bolilor de inimă dar și când e recomandat să ne facem un control cardiologic.

”Până la 60 de ani, mai mulți bărbați decât femei au boli de inimă. După 60 de ani, se echivalează. Asta pentru că, în cazul femeilor, estrogenul are rol protector împotriva bolilor cardiovasculare ischemice. Așa că mai puține femei fac infarct până la 50 de ani. Orice bărbat peste 40 de ani să se ducă măcar o dată la 3-4 ani la cardiolog să facă anumite analize de sânge, un test de efort și apoi la 60 de ani, vizite anuale. Femeile trebuie să meargă la cardiolog după ce intră la menopauză o dată și de la 60 de ani, anual, pentru că boala apare cândva. Noi, cardiologii reușim să recunoaștem anumite boli sau semne și știm unde să trimitem pacientul”, a completat dr. Iancovici.

Dacă avem în familie pe cineva care a fost diagnosticat cu o boală de inimă, la o vârstă tânără, adică până în 60 de ani, trebuie să ne facem investigații mai amănunțite, mai devreme.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: