Sari la conținut

Ce se întâmplă cu organismul în timpul unei cure de detoxifiere

Primavara si vara ne aduce vreme frumoasa si calda, oferind o oportunitate ideala pentru a ne detoxifia organismul. Studiile arata ca procentul persoanelor care adopta o cura de detoxifiere cel putin o data pe an este in crestere, din ce in ce mai multi oameni sunt familiarizati cu acest proces de imbunatatire a sanatatii.

Scopurile principale sunt cele de a pune intr-o oarecare stare de repaos sistemul digestiv, in a consuma reziduurile proteice intracelulare prin autofagie si a diminua concentratia xenobioticelor (toxice, xeno-estrogeni, metale) care se pot acumula in diverse tesuturi si mai ales in cele bogate in grasimi (tesut adipos, nervos, etc.). Aceste elemente nocive acumulate in organism pot proveni din mai multe surse, inclusiv pesticide, fungicide, fertilizanti si alti contaminanti de mediu, produse de uz casnic, alimente procesate si agenti de ambalare, alcool, medicament, haine si multe altele. Oferind corpului o pauza de detoxifiere sprijinita printr-un anume fel de alimentatie si suplimentare nutritinala cu capacitate de adsorbtie a toxicelor deversate in intestin, puteti ajunge la un nivel imbunatatit de sanatate si vitalitate”, afirma cercet. dr. Horatiu Albu, master in biologie moleculara.

Ce se intampla in corp in timpul detoxifierii?

Toti suntem constienti de faptul ca fructele si legumele sunt bune pentru organism, dar ce se intampla cand ne rezumam numai la consumul a unora dintre ele, care nu aduc nustrientii necesari bunei functionari a organelor.

Daca nu consumati nimic altceva decat sucuri naturale timp de o saptamana, veti pierde in greutate, pentru ca nu mancati, nu pentru ca organismul se detoxifica. Apa este stocata in muschi cu ajutorul glicogenului. Cand adoptati o dieta saraca in calorii, utilizati suplimente naturale care sa va sustina organismul, intrucat pot lipsi din alimentatie toate celelalte elemente nutritive vitale, cum ar fi grasimi, fibre si proteine.

Corpurile noastre elimina toxinele hidrosolubile zi de zi, datorita rinichilor, plamanilor, transpiratiei. Insa in zilele noastre in care chimizarea a atins cote paroxistice un rol tot mai important in degradarea sanatatii il au celelalte toxice, denumite liposolubile care sunt stocate in tesuturile cu continut mare de grasime si care sunt eliminate doar rareori de catre ficat pe cale biliara in intestin de unde mai apoi sunt reabsorbite”, spune specialistul.

4 metode pentru o detoxifiere sanatoasa

Dieta de curatare si hidratare. O dieta de curatare se afla in centrul oricarui program de detoxifiere. Scopul este de a va concentra pe produsele alimentare de buna calitate, in general lichide care sa aduca o cantitate scazuta de calorii insa care sa ajute la mentinerea pe cat posibil a unui nivel glicemic cat de cat stabil. Organismul isi va consuma mai intai rezervele de glicogen, apoi celulele isi vor utiliza prin autofagie proteinele defecte si in final va intra in functiune ketogeneza insotita invariabil si de lipoliza cu eliberare in fluxul sangvin si de toxice liposolubile.

Includeti suplimente nutritive naturale. Aceste remedii naturale puternice pot ajuta la eliminarea toxinelor si a metalelor grele, sprijina organele excretoare, ajuta la reducerea inflamatiei, la imbunatatirea circulatiei, intensifica digestia si sustine imunitatea.

Exercitiile fizice. Miscarea fizica regulata este critica in timpul unei cure de detoxifiere, deoarece se misca sistemul limfatic pentru a promova eliminarea mai eficienta a toxinelor. Fara exercitii fizice regulate, procesul de detoxifiere este incetinit, ca un blocaj de trafic. Circulatia corecta este esentiala pentru sanatatea generala, iar in cazul detoxifierii, este o necesitate. Chiar si o plimbare obisnuita sau de rutina poate face o mare diferenta.

Rolul meditatiei. Puteti maximiza beneficiile detoxifierii prin meditatie, yoga, relaxare in natura si odihna. Managementul stresului sanatos este o modalitate importanta si inaltatoare pentru a sprijini bunastarea la fiecare nivel. De fapt, practicile minte-corp, cum ar fi meditatia, pot incuraja un proces mult mai profund de detoxifiere. Rolul conexiunii minte-corp in detoxifiere este un subiect important si un element benefic in curele de detoxifiere sanatoasa.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel