marți, iunie 2, 2020

Primul român infectat cu noul coronavirus este unul din cei 15 membri ai echipajului de pe nava de croazieră “Diamond Princess”, aflată în carantină în portul Yokohama.

Românul depistat pozitiv cu noul coronavirus este internat pentru tratament într-un spital de specialitate din Japonia.

Pe o altă navă de croazieră, aflată într-un port din Cambodgia, sunt 17 români, pentru ei, evaluarea medicală fiind în curs.

Citește și:

Ministerul de Externe anunță că menține în permanență legătura cu cetățeanul român infectat cu noul coronavirus, precum și cu ceilalți 17 români aflați pe nava din Japonia, potrivit Radio România Actualități.

Bărbatul care s-a îmbolnăvit a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, spune că nu sunt circumstanțe speciale, ci așa este procedura, ca el să fie transportat la spital.

Citește și:

În ceea ce privește nava de croazieră “Westerdam”, aflată într-un port din Cambodgia, Consulatul General al României la Hong Kong a obținut confirmarea că la bordul vasului se află 17 cetățeni români – nouă pasageri și opt membri ai echipajului.

Evaluarea medicală a acestora este în derulare, nefiind confirmate până acum cazuri de infecție cu coronavirus, precizează Ministerul Român de Externe. Între timp, la București, autoritățile dau asigurări că nu există niciun caz de îmbolnăvire cu acest virus în România. Ministrul sănătății, Victor Costache, a anunțat că ultima suspiciune, în cazul pacientului de la Reșița, a fost infirmată. El a spus că în țară există capacitatea de diagnostic, iar pe lângă București se intenționează instituirea a încă trei locuri unde să se poată face analizele necesare.

Citește și:

Ministrul finanțelor a anunțat, la rândul său, că au fost alocați din fondul de rezervă banii pentru achiziționarea termoscannerelor cu care să fie dotate aeroporturile din țară.

Parteneri