joi, iunie 30, 2022

Există anumite obiceiuri care, oricât de inofensive ar părea, îți pot afecta grav sănătatea. Mai mult de o femeie în viața ei va fi nevoită să folosească același sutien în mod repetat înainte de a-l spăla, fie pentru că este preferatul ei, nu are altul, fie pur și simplu este leneșă.

Cu toate acestea, această practică poate avea efecte negative considerabile asupra sănătății și așa spun experții. După cum explică ei pentru Salud 180, care împărtășește informații despre sănătate și bunăstare, lipsa curățării sutienelor poate provoca acumularea de ciuperci, bacterii și alte elemente care provoacă miros neplăcut și iritații.

Te-ar mai interesa: Consumă acest sirop pe stomacul gol. Lidia Fecioru...

Potrivit unui studiu, la care se face referire portalul menționat mai sus, neschimbarea constantă a sutienului poate deteriora sănătatea pielii, încuraja dezvoltarea infecțiilor și poate oferi mai puțin sprijin sânilor pe parcursul zilei.

Alți experți sunt de acord în acest sens și împărtășesc o serie de consecințe asociate cu utilizarea necorespunzătoare a sutienului.

Microorganisme care produc boli și mirosuri neplăcute

Când se poartă această îmbrăcăminte murdară, este posibil să se grupeze microorganisme care produc boli și mirosuri neplăcute.

„Purtarea aceluiași sutien timp de câteva zile la rând poate provoca pete gălbui permanente pe lenjeria noastră. Murdăria, grăsimea și transpirația se reunesc pentru a forma aceste urme inestetice”, adaugă ei în articolul lor.

Te-ar mai interesa: Oana Zăvoranu, scandal cu managerul Spitalului Col...

Pe de altă parte, merită să ne amintim că transpirația, bacteriile și uleiul pot favoriza apariția acneei pe piept, spate și sâni. Conform portalului Salud 180, coșurile, punctele negre și coșurile apar de obicei ca urmare a acestui obicei prost.

Cele de mai sus se explică prin faptul că sutienele sunt o îmbrăcăminte care se potrivește corpului, deci frecarea cu pielea este constantă.

Te-ar mai interesa: Pacientă cu cancer terminal, diagnosticată după 13...

În acest sens, experții subliniază că excesul de căldură, transpirația și contactul îmbrăcămintei intime cu derma pot favoriza apariția acestor coșuri enervante.


O consecință este mirosul urât

Prin nespălarea sutienelor se produce un miros neplăcut care poate pătrunde în restul garderobei și care poate duce la nesiguranță și disconfort în interacțiunea cu alte persoane.

O altă zonă care poate fi afectată de expunerea la murdărie și bacterii din lenjeria murdară sunt axilele, o zonă de piele extrem de sensibilă din cauza îndepărtării părului și a expunerii scăzute la soare, așa cum afirmă Salud 180.

Te-ar mai interesa: NU ezita psihoterapia. Sănătatea ta va avea de suf...

Sutienele murdare pot provoca iritații la nivelul mameloanelor, care se caracterizează prin a fi o zonă sensibilă a corpului.

Acest lucru este asociat și cu frecarea dintre îmbrăcămintea murdară și transpirată cu pielea uscată. „Cea mai mică cantitate de umiditate în contact cu pielea delicată poate fi un pericol pentru sfarcurile noastre”, adaugă ei.

Pentru a preveni aceste afecțiuni, cel mai indicat este să aveți o igienă adecvată, să spălați foarte bine zona pieptului, dar să respectați și instrucțiunile de îngrijire a articolelor de îmbrăcăminte intime care apar pe etichetele sau ambalajele acestora.

Te-ar mai interesa: Nu scoate aceste alimente din dietă! Avertisment d...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private